Hoek hoopt op rust na komst vijfde trainer

Voetbalclub Hoek heeft in Björn De Neve een nieuwe trainer gevonden. De 43-jarige Belg volgt bij de Zeeuws-Vlaamse derdedivisionist de vorige week vertrokken Lorenzo Staelens op.
voetbal Mohammad Jabar Zada Hoek
Beeld uit een wedstrijd van Hoek in de Derde Divisie (archief) © Orange Pictures
De Neve was tot eind vorig jaar werkzaam in de jeugdopleiding van de Belgische betaald voetbalclub AA Gent. Als trainer was hij voor het laatst actief bij KVV Zelzate, op het Belgische vierde niveau.
Staelens en zijn assistent Gaby Demanet vertrokken donderdag met slaande deuren bij Hoek, na een aanvaring met de spelersgroep. De Neve sprak vrijdag al met een delegatie van de club. "Hij maakte een goede indruk en heeft veel ervaring. Wij denken dat hij goed bij onze club past", aldus voorzitter Ad van Langevelde. De oefenmeester heeft bij Hoek een contract getekend tot en met volgend seizoen.

Vanavond voor de groep

Het is nog onduidelijk wie de assistent van De Neve wordt. Vanavond leidt de Belg voor het eerst de training. Zaterdag zit hij voor het eerst op de bank. Dan speelt Hoek in de Derde Divisie tegen Excelsior'31.
Van Langevelde hoopt dat de komst van De Neve voor rust binnen de club zorgt. "Wij willen geen gerommel en gezeur meer. Er is veel gebeurd dit seizoen. We willen rust en stabiliteit", aldus Van Langevelde.
Zaterdag neemt Hoek het in de Derde Divisie op tegen Excelsior'31. Hoek staat zevende en verloor afgelopen zaterdag met 3-0 op bezoek bij Ajax amateurs.
Hoek begon aan het seizoen in de Derde Divisie met Lieven Gevaert aan het roer, maar de Belg stapte in oktober op. Zijn beoogde opvolger Kenny Verhoene moest door ziekte al na één training afhaken. Daarna stelde de club Steven De Groot aan, maar de Belg leidde Hoek slechts twee wedstrijden. Hij vertrok abrupt naar Rupel Boom in België. Sinds december was de technische leiding in handen van voormalig Belgisch international Lorenzo Staelens en zijn assistent Gaby Demanet, die eveneens opstapte.