Pattinama-Kerkhove moet afrekenen met Amerikaanse in kwalificatie Roland Garros

Lesley Pattinama-Kerkhove weet wie haar tegenstandster is in de eerste kwalificatieronde van het grandslamtoernooi Roland Garros. De Zierikzeese tennisster treft in Parijs de Amerikaanse Christina McHale, de nummer 256 van de wereld.
Lesley Pattinama Kerkhove in actie in Melbourne
Lesley Pattinama-Kerkhove in actie in Melbourne (archief) © ANP
Om toegang te krijgen tot de hoofdfase van het beroemde graveltoernooi moet Pattinama-Kerkhove drie kwalificatieronden overleven. Dinsdagochtend staat de wedstrijd tegen McHale op het programma.
De 30-jarige Pattinama-Kerkhove kwalificeerde zich nog nooit voor het hoofdtoernooi van Roland Garros. Vorig jaar werd ze in de eerste kwalificatieronde uitgeschakeld.

Wereldranglijst

Tegenstandster McHale stond een keer op Roland Garros. In 2012 reikte de speelster uit de Verenigde Staten tot de derde ronde van de Franse grandslam en bereikte ze haar hoogste notering (24ste) op de wereldranglijst.
Pattinama-Kerkhove bereikte dit jaar haar hoogste positie op de wereldranglijst. De tennisster uit Zierikee is op dit moment de nummer 137 van de wereld en op voorhand favoriet tegen McHale (256).