'Afsluiting Westerscheldetunnel door personeelsgebrek niet aan de orde'

Weggebruikers hoeven niet te vrezen dat de Westerschelde- en Sluiskiltunnel afgesloten worden, omdat er niet genoeg personeel is om het verkeer in de tunnels in de gaten te houden. Dat laat de Westerscheldetunnel NV weten naar aanleiding van de sluiting van de Ketheltunnel vanmorgen bij Rotterdam. Rijkswaterstaat sloot de tunnel omdat er geen personeel beschikbaar was om het verkeer in de gaten te houden.
Tolpoortjes Westerscheldetunnel
De tolpoortjes van de Westerscheldetunnel © Omroep Zeeland
"We stonden er van te kijken." Het nieuws over de afsluiting van de Ketheltunnel werd met enige verbazing gelezen door de mensen bij de Westerscheldetunnel. "Het is iets waar wij gelukkig geen rekening mee hoeven te houden", zegt woordvoerder Ella Louws. "Wij hebben een pool van vijftien mensen die als operator werken."

Streng regime

Per dienst zitten er twee mensen in de controleruimte die elk een rijrichting in de gaten houden van zowel de Westerschelde- als de Sluiskiltunnel. De afgelopen jaren werd er vanwege corona een streng regime gehanteerd in de controleruimte van de tunnel. Zo mocht alleen het strikt noodzakelijke personeel in de ruimte aanwezig zijn en moest de ruimte na iedere dienst worden ontsmet.

Achterwacht

Mocht het toch voorkomen dat de operators die zijn ingepland ziek zijn, dan kan de Westerscheldetunnel altijd nog terugvallen op een achterwacht die standaard is ingeroosterd. Mocht dat ook een probleem zijn, dan wordt dit volgens Louws ruim op tijd gesignaleerd om een andere oplossing te bedenken.