Minder deelnemers avondvierdaagse Axel door ontbreken schoolvrijwilligers

Net als in veel andere Zeeuwse plaatsen mogen in Axel de wandelaars weer van start met de avondvierdaagse. Ruim honderd deelnemers startten maandagavond aan de 5, 10, of 15 kilometer. Veel vrolijke gezichten, want na twee jaar corona mag het weer. Alleen zijn er wel minder wandelaars dan voor corona.
Avondvierdaagse Axel
De avondvierdaagse in Axel © Omroep Zeeland
Dit jaar doen er naar verwachting zo'n 150 wandelaars mee aan de avondvierdaagse in Axel. Dat zijn er honderd minder dan de edities voor corona. Dat heeft volgens medeorganisator Corrie Scheele-van Doeselaar met twee dingen te maken.

Geen schoolgroepen dit jaar

Scholen hadden te weinig vrijwilligers om mee te lopen met klassen. Daardoor lopen er helemaal geen schoolgroepen mee. "Nu ligt het dus bij de ouders, of kinderen mee lopen. Ik zie nieuwe gezichten, dus er zijn er die dat oppakken."
Ook corona weerhoudt wandelaars nog steeds, zegt Scheele-van Doeselaar. "Mensen kiezen tegenwoordig welk evenement ze gaan doen en welke niet, omdat het anders te hectisch wordt." Dat is volgens haar de reden dat sommigen een streep hebben gezet door de avondvierdaagse.

Traditie

"De traditie kan weer verder," zegt één van de deelnemers die samen met zijn kleinkind de avondvierdaagse loopt. "Vanaf groep één loop ik samen met mijn kleindochter." Twee jaar lang hebben opa en kleinkind zelf routes uitgestippeld, maar gisteravond startten ze weer tijdens de georganiseerde editie van dit jaar.
Verslaggever Mark Rijk loopt een stukje mee