Droomspeeltuin Sas van Gent al in zomervakantie open

De meeste dromen zijn bedrog, maar in Sas van Gent komen er door de komst van een droomspeeltuin vele dromen uit. Gisterenmiddag werd op het toekomstige terrein het bouwbord onthuld met alle ingeplande speeltoestellen. Mede doordat het ontwerp in samenwerking met de kinderen is gemaakt, heerste er enthousiasme: "Dit is een voorbeeld van hoe het moet."
De speeltuin in Sas van Gent is met hulp van kinderen ontworpen
De speeltuin in Sas van Gent is met hulp van kinderen ontworpen © Omroep Zeeland
De kinderen uit het dorp mochten hun dromen uitspreken over een toekomstige speeltuin in het dorp. Aan de hand van die wensen is ontwerpster Patricia van den Berge aan de slag gegaan. "De meeste speeltuinen zijn opgelegd van bovenaf. Deze is echt samen met de kinderen gemaakt. En zo hoort het eigenlijk ook." Bovendien leverde het een fijne manier van werken op: "Ze hadden een duidelijke mening. Het moest stoer zijn, en ze wilden vooral samen kunnen spelen. Dat zie je terug in het eindresultaat."

Speeltoestellen

Namens de gemeente Terneuzen mocht wethouder Sonja Suij het bouwbord onthullen. Vooraf vroeg zij aan één van de betrokken kinderen naar haar dromen voor de speeltuin: "Een kabelbaan, een boomhut en veel meer schommels." Na het onthullen van de bouwplannen kon de wethouder deze droom in ieder geval waarmaken: "Die dromen laten zien dat kinderen echt realistisch mee kunnen denken. Als ze dan vervolgens zien dat het waar wordt gemaakt, krijgen ze ook het idee dat er naar hen geluisterd wordt."

Laatste week van juli

De droomspeeltuin in Sas van Gent past binnen het plan van de gemeente om speelgelegenheden dicht bij elkaar te zetten. Dat levert volgens wethouder Suij vele voordelen op: "Dan weten de ouders waar de kinderen zijn, en is het ook voor de jeugd geen speurtocht om van een glijbaan naar de schommel te gaan. Het moet op één plek." Het is de bedoeling dat de kinderen daarvoor in Sas van Gent al snel in de Baljuwstraat terecht kunnen: "Er moeten al speeltoestellen staan in de eerste week van de schoolvakantie. Dat is in de laatste week van juli", aldus Suij. "Begin september is alles klaar en kunnen we de officiële opening doen."
Dit is een bericht van GO-RTV.