Goedemorgen! Ouwerkerk mist iets en dorpshuis wordt een half miljoen duurder

Goed, het is slechts één letter, maar een beetje zuur en vooral knullig is het wel. Het Schouwse dorp Ouwerkerk kreeg een nieuw plaatsnaambord. Dat is nu eenmaal weleens nodig. Alleen is er bij dit bord een foutje gemaakt, en zowel de leverancier als de gemeente hebben dit niet opgemerkt.
Oplettende inwoners van Ouwerkerk hadden het wel door. De letter 'r' ontbrak. Dit leidde over het algemeen tot hilariteit, maar sommige inwoners van het dorp waren er niet echt blij mee. De gemeente zegt dat er een nieuw bord gemaakt gaat worden.
Avondvierdaagse Axel
De avondvierdaagse in Axel © Omroep Zeeland
Door corona hebben ze er even op moeten wachten, twee jaar om precies te zijn, maar het mag weer. De avondvierdaagse in Axel. Gisteravond was de start. Daar waren een hoop vrolijke gezichten te zien. Er zijn drie afstanden: de 5, 10 en 15 kilometer. Gezien het zomerse weer van de komende dagen, zullen de gezichten niet snel op onweer komen te staan.
Dorpshuis Aagtekerke
Dorpshuis Aagtekerke gaat half miljoen meer kosten © Gemeente Veere
Het afscheid nemende college van burgemeester en wethouders in de gemeente Veere gaat eruit met een knal. In de laatste week van hun termijn werd op de valreep gemeld dat het dorpshuis in Aagtekerke ruim een half miljoen meer gaat kosten. Dat komt door de oorlog in Oekraïne. Door die oorlog zijn grondstoffen en bouwmaterialen een stuk duurder geworden.
Vandaag wordt erover vergaderd, donderdag wordt het nieuwe college geïnstalleerd. De drie huidige coalitiepartijen zitten dan in de oppositie.
Drukte op het strand
Drukte op het strand © Ria Brasser

Het weer

Vanochtend zijn er veel wolkenvelden en daaruit valt lokaal wat lichte regen. Geleidelijk komen er ook meer opklaringen en vanmiddag en vanavond zijn er mooie zonnige perioden. Het blijft dan vrijwel overal droog en het wordt warm met temperaturen van 22 tot 25 graden. De wind is vandaag zwak tot matig en komt uit verschillende richtingen. Morgen wisselen zonnige perioden af met wolkenvelden en lokaal kan dan een bui vallen. Donderdag is de buienkans groter, met kans op onweer.