Na maanden geheimzinnigheid mogen Annette en haar boer Hans het van de daken schreeuwen: 'We zijn verliefd!'

Sinds afgelopen zondag mogen de Oost-Souburgse Annette en boer Hans er eindelijk openlijk voor uit komen; ze zijn verliefd! Tijdens de laatste uitzending van Boer zoekt vrouw werd duidelijk dat het droomkoppel van dit seizoen elkaar helemaal heeft gevonden. Dinsdag mocht Omroep Zeeland op bezoek bij Annette en Hans in Noord-Brabant. De plek waar Annette nu een weekje vakantie viert, zonder weg te hoeven duiken, want een half jaar lang moest de liefde tussen de Brabantse paardenfokker en Zeeuwse kledingverkoopster geheim blijven.
Lange tijd moest ze de relatie geheim houden
Die tijd van plakplastic op de voorramen is voorbij voor Annette en Hans. Eindelijk kunnen ze hun liefde van de daken schreeuwen. Een einde van een voor hen prachtige periode, want ruim een half jaar geleden hadden ze niet gedacht dat dit avontuur met zo'n sprookje zou aflopen.
Het was een half jaar vol stiekem gedoe. Alleen de manager van de kledingwinkel waar Annette werkt, wist dat ze mee ging doen aan het programma, omdat ze vrij moest vragen voor de opnamedagen. Tijdens de eerste ronde, de speeddates, kwam Annette zelf vanuit haar vakantieadres in de Ardennen drie uur in de auto naar Amsterdam en ook weer drie uur terug.
Verhaal gaat verder onder de foto
Boer zoekt Vrouw
Tortelduifjes Annette en Hans mogen het eindelijk van de daken schreeuwen © Omroep Zeeland
"En toen kreeg ik te horen dat ik mocht komen logeren. Nou, super! Daarna hebben we een harstikke leuke tijd gehad en ben ik als enige overgebleven." Boer Hans is dolgelukkig met zijn Annette. "Het voelt zo goed met elkaar en het is zo vanzelfsprekend. Wij hoeven geen moeite te doen om iets voor elkaar te betekenen."
Deze middag helpt Annette Hans met het binnenzetten van de paarden op de fokkerij in Strijbeek. De Zeeuwse helpt al een half jaar mee met dit soort klusjes en dat vindt ze heerlijk. Annette had wel eens op een paard gezeten, maar een groot liefhebber was ze niet. Dat is allemaal anders geworden sinds de liefde met Hans opvlamde.
Annette en Hans zijn al een goed koppel met de paarden
Annette woont in Oost-Souburg en werkt in een kledingwinkel in Vlissingen. De afgelopen maanden reed ze ieder weekend naar Strijbeek, vlak onder Breda, om samen met Hans te zijn. Of ze op den duur naar Brabant verhuist? "Dat ga ik zeker doen!"

Oppasoma

Toch zal ze Zeeland nooit definitief achter zich laten, want haar kinderen wonen er en ze is oppasoma. "Ik ga kijken hoe ik dat ga doen met met m'n werk, want ik wil blijven werken. Maar we hebben nog niet eens de tijd gehad om diep over die toekomst na te denken."
Annette geniet enorm van haar nieuwe omgeving in de bossen van Strijbeek, de paarden en Hans. Ze kijkt rond zich en daarna Hans aan: "Zie dit toch allemaal. Dit is toch fantastisch?" Hans merkt zelfs dat het Annette al een beetje verbrabantst.
Is Annette nog een Zeeuws meisje?
Hans en Annette hebben ervoor gekozen om vandaag een aantal journalisten uit te nodigen. Maar daarna willen ze zich een beetje terugtrekken in de anonimiteit. Het aanbod van een talkshow hebben ze afgeslagen en de roddelbladen lagen de afgelopen maanden al eens in de bosjes. Volledig anoniem blijven zal niet makkelijk zijn, denkt Hans.
Een beetje terug in de anonimiteit
Maanden later zijn ze allebei dolgelukkig dat ze dit avontuur zijn aangegaan. Ze danken daarom ook het hele team van Boer zoekt vrouw, want door hen worden ze nog altijd gesteund. "We mochten echt vrij zijn daardoor konden we echt onszelf zijn," vertelt Hans.
Het koppel gaat de komende tijd vooral genieten en elkaar verder ontdekken. "We gaan genieten van de liefde."
Boer zoekt vrouw
Na maanden hebben ze nog steeds geen spijt dat ze hebben meegedaan aan het programma © Omroep Zeeland