Goedemorgen! Brandbrief school en boerin Annette op roze wolk

Goedemorgen. Vandaag belooft het opnieuw een zomerse dag te worden, al zullen de temperaturen de echte zomerse waarde van 25 graden waarschijnlijk net niet bereiken. Wat is er vandaag in het nieuws?
Natuurlijk verzamelen we reacties op de wens van de Tweede Kamer om de Hedwigepolder voorlopig niet te ontpolderen. Deze ochtend bellen we met burgemeester Jan-Frans Mulder van Hulst. Later op de dag komen er meer reacties op onze website te staan.
Isaac Beeckman Academie
De Isaac Beeckman Academie in Kapelle © Omroep Zeeland
De bestuurder van de Isaac Beekman Academie in Kapelle heeft zich onmogelijk gemaakt bij de schoolleiders. Zelfs in die mate dat de schoolleiders min of meer eisen dat de bestuurder per direct opstapt. Dat schrijven de acht schoolleiders van de School voor Persoonlijk Onderwijs in een brief.
Vorige maand bleek uit een inspectierapport dat er veel mis is met de organisatie van de scholen. De administratie is niet op orde en de scholen kunnen hun rekeningen niet meer zelfstandig betalen. Ook is er 22,5 miljoen uitgegeven aan zaken waar onderwijsgeld niet voor bedoeld is.
Annette uit Boer Zoekt Vrouw
Annette uit Boer Zoekt Vrouw © Linelle Deunk, KRO-NCRV
Als je verliefd bent, wil je dat natuurlijk het liefst van de daken schreeuwen. Voor deelnemers van het programma Boer Zoekt Vrouw ligt dat even anders. Omdat het voor de kijken spannend moet blijven voor welke kandidaat de boer of boerin kiest, moet het absoluut geheim blijven. Nu mag het eindelijk en kunnen we kennismaken met een stapelverliefde Annette.
De Oosterschelde bij Kats
De Oosterschelde bij Kats © Gerbrand Kloosterman

Het weer

Er is vannacht veel bewolking geweest en lokaal viel er ook wat regen, maar het klaart vanuit het westen alweer op. Er komen dan ook flinke zonnige perioden aan. Afgewisseld door enkele wolkenvelden en wat stapelwolken. De wind is zwak tot matig uit veranderlijke richting en het wordt vanmiddag 22 tot 26 graden.