Een miljoen euro voor opknappen kinderspeelplaatsen in Veere

Kinderspeelplaatsen in de gemeente Veere krijgen een opknapbeurt. Wethouder Pieter Wisse (CDA) trekt er de komende tien jaar één miljoen euro voor uit. Sommige speelplaatsen in Veere liggen er kaal bij. Dat komt door lange levertijden van speeltoestellen, zegt de wethouder.
stock wipkip
De wipkip is volgens Wisse (CDA) niet meer van deze tijd © ANP
Wisse zei dit dinsdagavond tijdens de vergadering van de raadscommissie maatschappelijke en ruimtelijke ontwikkeling. Raadslid Tim de Kraker van Hart voor Veere (HVV) merkte op dat sommige speelplaatsen er op dit moment "armetierig" bij liggen. Dit komt mede doordat oude speeltoestellen al zijn weggehaald, maar nieuwe nog niet zijn gearriveerd. "Net als andere sectoren kampt ook deze met personeelstekorten", reageert wethouder Wisse op de lange levertijden.
Dat de vervanging van speeltoestellen noodzakelijk is, staat volgens Wisse buiten kijf. "Veel toestellen zijn oud, onveilig en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Kinderen willen tegenwoordig op een uitdagende wijze spelen. De wipkip is niet meer van deze tijd." Na de zomer presenteert het college een plan om op diverse plaatsen in de gemeenten de speelplaatsen te renoveren.

Extra geld voor dorpshuis Aagtekerke

De raadsleden spraken ook over een extra krediet van 585.000 euro voor de bouw van een nieuw dorpshuis in Aagtekerke, dat ook dienst moet doen als gymzaal en gezondheidscentrum. Volgens het college is de bouw, die na de zomer moet beginnen, duurder geworden vanwege de gestegen prijzen van grondstoffen als gevolg van de oorlog in Oekraïne.
Alle raadsleden vinden het jammer dat het project duurder uitvalt, maar vinden het geen aanleiding om er de stekker uit te trekken. Het dorpshuis in Aagtekerke moet in juni 2023 klaar zijn.

Laatste vergadering 'oude' college

Het was gisteren de laatste keer dat het college van PvdA/GroenLinks, CDA en DTV met de gemeenteraad vergaderde. Donderdag treedt er een nieuw college van SGP, CU, VVD en HVV aan.
Dit is een bericht van WFM96.