Annette uit Boer zoekt vrouw wil terug naar de anonimiteit. Maar kan dat wel?

De Oost-Souburgse Annette en de Brabantse paardenfokker Hans werden stapelverliefd op elkaar in Boer zoekt vrouw. Ze staan net na het einde van het populaire KRO-NCRV-programma volop in de schijnwerpers, maar willen zich graag weer terugtrekken in de anonimiteit. Maar kan dat wel? We vroegen het boer Bastiaan uit Arnemuiden en Milou, die vorig jaar meededen.
Bastiaan Milou Boer Zoekt Vrouw
Bastiaan en Milou toen ze nog samen waren © KRO-NCRV
Milou denkt dat het Annette en Hans wel lukt om vanaf nu weer wat anoniemer door het leven te gaan. "Wij hadden niet veel last van heel veel aandacht. Er lagen geen cameramensen in de bosjes. Dat heb je zelf best in de hand." Ook Bastiaan ziet daar geen grote problemen. "Je wordt af en toe herkend, dat wel. Ik vind dat niet erg, meestal is het wel grappig. Ik heb er geen last van. Ik ben nog altijd dezelfde Bastiaan als voor het programma."
Bastiaan en Milou vonden elkaar in coronatijd. Hun relatie hield geen stand, maar ze kijken allebei met plezier terug op hun deelname aan het programma. Daarom heeft Milou het afgelopen seizoen ook op de voet gevolgd. "Het is herkenbaar hoe de deelnemers zich voelen, de onzekerheden die ze ervaren", vertelt ze. "Je kijkt wel met andere ogen. Als het niet om jezelf gaat, is het toch anders." Bastiaan voegt eraan toe: "Ze hebben hetzelfde meegemaakt. Dat geeft een bijzondere klik."

Geheimhouding duurt lang

Annette en Hans gaven gisteren aan dat ze blij waren dat de relatie afgelopen zondag eindelijk bekend werd gemaakt. Het verliefde stel moest hun relatie een half jaar geheim houden. Milou herkent dit wel. "Door corona kon ik niet reizen en moest ik op de boerderij werken in plaats van in het buitenland. Ik kon niet met Bastiaan gezien worden en ik mocht ook niet in Zeeland gezien worden. Dat was heftig." "Het geheimhouden is inderdaad lastig. Als je elkaar wil zien leid je een soort kluizenaarsbestaan. Als je samen bent moet je supergoed rekening houden met alles", zegt Bastiaan.
Annette Hans Boer zoekt vrouw
Annette en Hans © Linelle Deunk, KRO-NCRV
Toen de relatie van Bastiaan en Milou bekend werd, voelde dat volgens Milou echt als een ontlading. "Het was zo'n spannende tijd, omdat je ook niet ontdekt wilde worden. Het werd een stuk relaxter. Er valt een last van je af."
Boer Bastiaan over zijn ervaringen na het programma
Milou heeft nog wel wat tips voor Annette, maar die geeft ze haar liever zelf. "Ik heb contact met Annette via Elise, die ook in het vorige seizoen zat. Binnenkort gaan we eens lekker samen een terrasje pakken om ervaringen uit te wisselen. Dus dan kan ik mijn tips mooi geven", besluit ze lachend.