Code geel voor veel regen en onweer, weerman denkt dat het hier wel meevalt

Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien met veel neerslag morgen tussen 06.00 uur en 13.00 uur in het hele land. Het weerinstituut verwacht enkele onweersbuien met kans op windstoten van 60 tot 70 kilometer per uur. Weerman Jules Geirnaerdt denkt dat het in Zeeland wel mee zal vallen. "Het lijkt geen zwaar onweer te worden, maar er kan lokaal een flinke bui passeren in korte tijd."
Onweer met zicht op Terneuzen
Onweer met zicht op Terneuzen © Ronald Verhage
Die onweer en regen komt van een storing die nu boven Normandië ligt. "Vanavond en vannacht raakt het bewolkt en dat kan lokaal al voor wat regen zorgen en in de ochtend ook nog. Onweer zit er nog niet bij. In de middag trekt een front van west naar oost en daar kunnen flinke windstoten bij zitten met lokaal veel regen en kans op onweer. Maar ik denk dat Midden-Brabant, Gelderland en Overijssel er meer last van hebben."

Druppel op gloeiende plaat

Weerman Geirnaerdt verwacht morgen lokaal 5 millimeter regen. "Dat is een druppel op de gloeiende plaat wat betreft de droogte." Vrijdag verwacht hij meer neerslag. "Dan regent het in de hele provincie en verwacht ik tussen de 5 en 10 millimeter regen. Later klaart het op en ook dit weekend is het zonnig. Volgende week is er dan weer kans op meer regen."
Vooral verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden van de felle buien. "Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen. Volg weerberichten en waarschuwingen", adviseert het KNMI.