Open avond zangvereniging succes: 'Al twee nieuwe leden gevonden!'

Corona was niet mild voor veel zangkoren. Er mocht lang niet samen gezongen worden, waardoor veel leden stopten. De Koninklijke Oratoriumvereniging in Middelburg gooit daarom de deuren open, opzoek naar nieuwe aanwas.
Oratoriumvereniging Middelburg
De vereniging hoopt jongere leden te trekken © Omroep Zeeland
Het was direct raak deze avond, want de oratoriumvereniging kon twee potentiële nieuwe leden verwelkomen. Een mevrouw deed zelfs direct mee bij het koor, al deed ze het rustig aan. "Ik heb zachtjes gezongen," vertelt ze lachend. De stap naar de repetitie maakte ze omdat haar vorige koor al was gestopt vanwege te weinig leden.

Van 67 naar 48

De oratoriumvereniging uit Middelburg zag het aantal leden tijdens corona zakken van 67 naar 48. Volgens bestuurslid Els Rijken komt dat mede door de vergrijzing. Er is weinig aanwas van jonge leden, dus proberen ze met deze repetitieavonden nieuwe zangers enthousiast te maken.
Bij de twee nieuwkomers is dat gelukt. Zij melden zich in de pauze aan als nieuw lid. Ook de komende drie woensdagavonden kunnen geïnteresseerden aansluiten bij de open repetitie in de Zeeuwse Concertzaal.
Oratoriumvereniging Middelburg
Er is plek voor nieuwe leden © Omroep Zeeland
Nieuwe leden melden zich bij de Oratoriumvereniging in Middelburg