Vrouw vond haar gestolen fiets terug op internet en maakte een afspraak met de dief

Een vrouw uit Vlissingen keek gisteren naar buiten en zag verschrikt dat haar fiets was gestolen. Even later zag zij dat de fiets online te koop stond, maar wat doe je dan? Juist, ze maakte een afspraak met de dief.
fiets gestolen
De vrouw maakte een afspraak met de fietsendief © ANP
Samen met de politie maakte zij een plan om haar fiets terug te gaan halen. De agenten overlegden met de officier van justitie en die bepaalden dat de verkoper aangehouden kon worden voor heling.
"Zo gezegd, zo gedaan", schrijft de politie. De eigenaresse maakte een afspraak om de fiets te bekijken. Op een afstand waren er agenten in burger om de boel in de gaten te houden. Toen de fietsendief in de buurt van de Scheldestraat fietste, werden de agenten ingeseind. En jawel, het betrof de fiets van de vrouw. De man is vervolgens aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex, waar hij de nacht heeft doorgebracht.
De man wordt vandaag gehoord door de politie. De fiets is in beslag genomen. In overleg met de officier van justitie zal de fiets vermoedelijk terug gegeven gaan worden aan de eigenaresse.