Pennywafelhuis wil verbinden op Dag van de buurt: 'Iedere buurt heeft zijn eigen identiteit'

Op de Dag van de buurt laten bewoners en buurtwerkers zien wat er speelt in hun wijk of buurt. Het Pennywafelhuis in de wijk Dauwendaele in Middelburg deed donderdag ook mee.
Dag van de Buurt
De dag van de buurt werd gehouden in het Pennywafelhuis in Middelburg © Omroep Zeeland
Het was voor de tweede keer dat de Dag van de buurt in Nederland werd georganiseerd en het Pennywafelhuis deed voor het eerst mee. "Wij willen graag laten zien wie het Pennywafelhuis is en wij vinden verbinding met buurten heel erg belangrijk. Het is vandaag een hele speciale dag. Waar je bij veertig buurten in Nederland kan gaan kijken. Iedere buurt heeft zijn eigen identiteit", zegt Marlou Pluijmaekers. Bij het Pennywafelhuis kon er geschilderd worden, geborduurd en er was een kinderatelier. "Het is heel fijn om dat te delen met andere buurten in het land", vertelt Pluijmaekers.

Roet in het eten

Door het regenachtige weer was het donderdagmiddag wat rustig bij het Pennywafelhuis en waren de activiteiten binnen. "Volgend jaar gaan we absoluut weer meedoen. We juichen heel erg toe dat mensen onderling bij elkaar in de keuken kijken", aldus het gezicht van het Pennywafelhuis.
Naast het Pennywafelhuis, deed ook CitySeeds en het jongerencentrum uit Middelburg mee. Dit waren de enige buurten in Zeeland die zich hadden aangemeld aan de landelijke actie.