Green Day: een dag om mensen bewust te maken van het belang van stadsnatuur

Verschillende steden worden beetje bij beetje wat groener, maar het kan altijd beter. Daarom is vandaag een Green Day georganiseerd. "Vooral om inspiratie op te doen voor vergroening in de stad", zegt Karin Stroo, een van de projectleiders.
Green Day
Green Day © Omroep Zeeland
Een van de sprekers op Green Day was landschapsarchitect Jos Willemsen die gespecialiseerd is in voedselbossen, tiny forests en vrijetijdslandschappen. De speelhof Hoogerzael in Middelburg is een van zijn ontwerpen, een plek waar kinderen zonder speeltoestellen maar met fantasie kunnen spelen in een natuurlijke speeltuin.

Onkruid is belangrijk voor stad

Ontwerper Bennie Meek van Gewildgroei liet zien hoe belangrijk onkruid is voor de stad, omdat onkruid helpt met afwatering en de stad afkoelt bij aanhoudende hitte. Studenten van de UCR met het keuzevak ecologie lieten de resultaten van hun onderzoek zien over stadsnatuur.
Green Day is onderdeel van Creative City Boost, een project om steden levendiger, groener en cultureler te maken. In Zeeland gaat het om Middelburg, Vlissingen, Goes, Hulst en Terneuzen.