Zorgen om geestelijke gezondheidszorg in Zeeland: 'Help, alsjeblieft!'

Ypsilon, de vereniging voor ouders en familieleden van patiënten met een psychose en schizofrenie, heeft in een brandbrief aan Zeeuwse gemeenten haar zorgen geuit over de toestand van de geestelijke gezondheidszorg in Zeeland.
Kritiek sluiten GGZbedden
Er zijn zorgen om de geestelijke gezondheidszorg in Zeeland © Omroep Zeeland
Er zijn vooral zorgen over de sluiting van klinieken bij Emergis. Dat cliënten met zware problemen niet meer in een kliniek behandeld worden, is voor familie, naasten en mantelzorgers 'een niet te bevatten gebeuren', is te lezen in de brief van Ypsilon.

Onduidelijkheid bij ouders

Daarnaast is er volgens de belangenvereniging onduidelijkheid bij ouders wat er gebeurt als zij geen mantelzorg meer kunnen geven voor hun kind. "Hele nare situaties horen wij: niet meer behandelen, een mens in de sores laten zitten, dat is niet goed en maatschappelijk ongewenst", aldus Ypsilon.
En daarom vindt de belangenvereniging het tijd om aan de bel te trekken bij de dertien Zeeuwse gemeenten. "Dan kloppen we bij u aan, help alsjeblieft!" Ypsilon geeft wel aan dat verschillende gemeenten zich inspannen om tot een oplossing te komen.