Goedemorgen! Parkeertarieven Veere, werkzaamheden A58 en laatste stemdag Zeeuwse Top 40

Goedemorgen! Ben je van plan om ook de dag ná Fiets naar je Werk Dag naar het werk te fietsen. Dan is het aan te raden een regenpak mee te nemen. Meer over de weersverwachting lees je onderaan dit artikel. Eerst een overzicht van het Zeeuwse nieuws.

Parkeertarieven Veere

De nieuwe coalitie van Veere is van plan iets aan de parkeertarieven in de gemeente doen. Het plan is om in ieder geval betaald parkeren op de Westkappelse Zeedijk aan te pakken en de tarieven die ondernemers betalen voor parkeervergunningen voor hun werknemers te verlagen. Ook komt er een proef in de kernen van Zoutelande en Dishoek met een lager parkeertarief. Gisteravond werden de wethouders in Veere geïnstalleerd.
Installatie van het nieuwe college van B&W van Veere
Installatie van het nieuwe college van B&W van Veere. V.l.n.r.: René de Visser (SGP), Bert Tuk (CU), Ruud van Houten (VVD) en Marcel Steketee (HVV) © WFM96
Een onverwachte wending gisteren bij de zitting in het hoger beroep van de Zeeuws-Vlaamse zedenzaak: advocaat Susan Koster, die de vrouwelijke verdachte bijstaat, heeft het gerechtshof in Den Bosch gewraakt. Dat betekent dat de zaak voorlopig stilligt. Eerder wraakte de advocaat ook de rechtbank van Middelburg.

Laatste stemdag Zeeuwse Top 40

En vandaag is je laatste kans om te stemmen voor de Zeeuwse Top 40. De stembussen sluiten vanavond 19.00 uur. De stemperiode wordt afgesloten tussen 18.00 en 19.00 uur in het radioprogramma Zeeland Komt Thuis. Elsa van Hermon en Stefan Daane schuiven bij presentator Floris-Jan Sietsema aan en geven luisteraars de kans om nog één keer te lobbyen.

Werkzaamheden A58

Dit weekend wordt er gewerkt aan de A58. Vanaf vanavond 21.00 uur zijn in de richting van Bergen op Zoom tussen de afrit Heinkenszand en knooppunt De Poel beide rijstroken afgesloten. Die afsluiting duurt tot maandagochtend 05.00 uur. Richting Vlissingen is morgen tussen knooppunt De Poel en afrit Heinkenszand één rijstrook afgesloten.
En ben je van plan naar de wasstraat te gaan? Dan is het misschien verstandig even te wachten. Dit weekend trekt er mogelijk een lading stof uit de Sahara over Nederland heen, dat was eerder deze week de verwachting van wetenschappers.
Regen, regen, regen
Regen, regen, regen © Anne-Marie van Iersel

Het weer:

Het is eerst nevelig en mistig bij een zwakke oostenwind. Dit lost in de eerste uren van de ochtend op en dan is het vrij zonnig. Vanmiddag komt er een actieve storing over ons heen, met hoosbuien en 10-20mm regen. Deze buien kunnen gepaard gaan met (zware) windstoten en onweer/hagel. Het wordt overdag rond 20 graden. Vanmiddag waait het vrij krachtig uit het noordwesten. Morgen wordt het vrij zonnig bij 17 à 18 graden, zondag is het 21 graden en zonnig. Vanaf maandag wordt het licht wisselvallig met buien afgewisseld door zon.