Dit weekend: Jonge Heldentour en e-bikecursus

We gaan een weekend tegemoet met wat minder lekker weer dan voorgaande weken, maar dat mag de pret hopelijk niet drukken bij de Jonge Heldentour. Organisator Arco Herrebout heeft 28 eigenaren van supercars weten te enthousiasmeren om een 200 kilometer lange route te rijden met chronisch zieke kinderen. Ook gaan we dit weekend langs bij een e-bikecursus van ZLM.
Jongeheldentour Goes
Een auto bij de Jongeheldentour in Goes © Omroep Zeeland
Voor de kinderen is het een bijzondere dag, niet alleen vanwege de mooie route en de lekkere lunch, maar vooral de ultieme beleving van het meerijden in een coole sportwagen zoals een Porsche GT3, een Aston Martin Vantage V8, een Maserati Gran Turismo, een Ferrari Scuderia F!, een McLaren 675 LT of een Alfa Romeo Giulia Qudrifoglio!
Henk Lubberding geeft e-bike les in de Zeelandhallen
Henk Lubberding geeft e-bikeles in de Zeelandhallen (archieffoto) © Omroep Zeeland

E-bike cursus

De elektrische fietsen worden steeds populairder. Maar niet iedereen kan daar goed mee omgaan. Daarom geeft ZLM een cursus aan vijftigplussers om ze bewuster te maken van hun kwetsbaarheid in het verkeer.

Het weer

Het is vrij zonnig en bij een matige tot vrij krachtige westelijke wind, komt het kwik uit op 17 à 18 graden. Het blijft droog. Vannacht zijn er opklaringen en de wind valt weg en is later zwak uit het zuidoosten. Morgen wordt het warmer met temperaturen rond 22 à 23 graden en zonnig weer met een zwakke oostenwind.