Tholenaren worden schijtziek van hondenpoep op straat

Ieder baasje in de gemeente Tholen weet het: wie zijn hond uitlaat, wordt geacht de drollen op te ruimen. Dat is een onsmakelijk karwei en soms vergeet je als hondeneigenaar een zakje mee te nemen. Algemeen Belang Tholen en de SGP hebben het college vragen gesteld over de veelheid aan bolussen die de bermen en de trottoirs in de gemeente ontsieren.
Hondenpoep
De aanpak van hondenpoep schiet in Tholen tekort © Omroep Zeeland
"Veel inwoners ervaren overlast van hondendrollen in de openbare ruimte", zegt Kees Knulst van de SGP. "Ik loop veel hard en ik zie het onderweg zelf ook. Het is misschien wat gechargeerd, maar langs de zeedijk is het zoeken naar plekken zonder poep. De drollen liggen zelfs bij de speeltuin van de school waar mijn kinderen op zitten."

Hondenpoepbakken

ABT en de SGP willen van het college weten wat de gemeente de afgelopen jaren heeft gedaan om het hondenpoepprobleem aan te pakken. De partijen vragen het college daarnaast om na te denken over extra maatregelen.
Knulst heeft een paar suggesties. "Extra hondenpoepbakken en meer controles door boa's. En we zouden ook aan bewustwording kunnen werken, bijvoorbeeld door met spandoeken met cartoons mensen te attenderen op de absurditeit van hun gedrag."