Kloetinge kroont zich tot kampioen na winst in derby

Voetbalclub Kloetinge keert na zeven seizoenen terug in de Hoofdklasse. De Bevelandse ploeg won op het eigen Wesselopark de derby tegen Terneuzense Boys met 3-1 en pakt daardoor de titel in de 1e klasse B.
Bekijk hier de samenvatting van Kloetinge-Terneuzense Boys: 3-1
De thuisploeg zette de intenties meteen kracht bij door na een prachtige opkomst met veel vuurwerk direct twee keer gevaarlijk te worden. De openingstreffer van de bezoekers uit Terneuzen na twaalf minuten kwam dan ook geheel uit de lucht vallen. Cor-Pieter Pander kreeg de bal voor zijn voeten, besloot ineens te schieten en zag zijn schot over Kloetinge-doelman Mitchell Braafhart binnenvliegen: 0-1.

Dubieus doelpunt

Na de openingstreffer kreeg Kloetinge twee grote mogelijkheden om de stand weer gelijk te trekken, maar Doesburg (naast) en De Winter (over) verzilverden die niet. Dankzij wie anders ook dan Dano Lourens werd het voor rust alsnog 1-1. Op aangeven van Jefry Dijkstra schoot de jongeling zijn 24ste treffer binnen, al rook het doelpunt wel naar hands. Lourens leek de bal met zijn hand te beroeren, maar scheidsrechter Mathijs Jobse uit Sint Laurens keurde de goal goed.
Dano-Lourens-1-1-Tern-Boys
Dano Lourens maakte tegen Terneuzense Boys de gelijkmaker namens Kloetinge © Ron Quinten
Terneuzense Boys begon de tweede helft sterk met eerst Rick Gort die de paal raakte en niet lang daarna werd een doelpunt van Glenn Michielsen afgekeurd, omdat hij buitenspel zou hebben gestaan.

Doesburg doet het

Aan de andere kant kreeg het elftal van Dennis de Nooijer vervolgens het deksel op de neus. Ervaren rot Kyle Doesburg draaide zich slim vrij en schoot de bal binnen: 1-2. Zeven minuten later was het opnieuw raak en leek de thuisploeg de wedstrijd in het slot te gooien. Na een fout in de opbouw van Terneuzense Boys profiteerde Lourens, waarna Doesburg kon tekenen voor zijn tweede van de avond.
Uit het veld geslagen door de twee snelle tegentreffers was Terneuzense Boys daarna amper in staat iets terug te doen. Iets meer dan tien minuten voor tijd kwam de wedstrijd stil te liggen, vanwege een blessure bij arbiter Jobse. Hij werd vervangen door Niels Boel uit Vlissingen en onder zijn leiding speelde Kloetinge zich solide naar de titel in de 1e klasse B.
'Dit is een kampioenschap van de hele club Kloetinge'
Er staan voor Kloetinge en Terneuzense Boys nog twee wedstrijden op het programma in de 1e klasse B. De Bevelandse ploeg is nu uitgespeeld, maar dat geldt niet voor Terneuzense Boys. De ploeg van trainer Dennis de Nooijer staat tiende en moet zich nog veilig spelen.