Björn De Neve wil het positivisme terugbrengen bij Hoek

Hoek neemt het na een roerige week in de Derde Divisie op tegen concurrent Excelsior'31. De Zeeuws-Vlamingen doen dat onder leiding van de nieuwe trainer, Björn De Neve, de vijfde dit seizoen. De oefenmeester wil het seizoen positief afsluiten en daarna aan iets moois gaan bouwen.
voetbal Hoek Harkemase Boys
Hoek-aanvoerder Rik Impens in duel met Iloba Achuna van Harkemase Boys (archief) © Orange Pictures
De Neve stond maandag voor het eerst op het veld bij Hoek. "Het veldwerk heb ik gemist de afgelopen jaren en is ook een van de redenen dat ik deze job heb aanvaard", aldus de Belg, die tot december werkzaam was in de jeugdopleiding van betaald voetbalclub AA Gent.

Vuurdoop

Het duel met Excelsior'31 betekent voor De Neve zijn vuurdoop in het Nederlandse voetbal. "Daar kijk ik naar uit. Ik ben een direct persoon, net als veel Nederlanders. Dat past goed bij elkaar, denk ik." De Neeve zal bij Hoek geassisteerd worden door Frank van Damme, lid van de technische commissie van Hoek.
Aanvoerder Rik Impens maakte deze week kennis met zijn nieuwe trainer. "De nieuwe coach heeft met veel spelers individueel gesproken, ook met mij. De eerste indruk is goed, het is een erg gedreven persoon, met een duidelijk plan. Dat hebben we meteen gemerkt op het trainingsveld."
Ik ben geen crisismanager en heb geen toverstok, maar ik zie veel mogelijkheden bij Hoek
Hoek-trainer Björn De Neve over zijn ambities
Ondanks alle onrust en de twee nederlagen is Hoek in een seizoen vol ups en downs 'gewoon' nog in de race voor een plek in de nacompetitie om promotie. "Het is het meest bijzondere seizoen uit mijn carrière", aldus Impens. "Ik denk dat weinig voetballers kunnen zeggen dat ze vijf trainers in een seizoen hebben gehad. Het zou gezien wat alles wat er is gebeurd natuurlijk een stunt van jewelste zijn als we ons plaatsen voor de play-offs."

Bouwen bij Hoek

De Neve hoopt tegen Excelsior'31 zaterdag een ander Hoek te zien. De laatste twee wedstrijden werden verloren. "Het positivisme en enthousiasme moet terugkeren binnen de ploeg en de club", zegt de trainer, die ernaar uitkijkt iets moois bij Hoek te gaan neerzetten. "Ik ben geen crisismanager en heb geen toverstok, maar de randvoorwaarden bij de club zijn goed. Op de lange termijn zie ik veel mogelijkheden bij Hoek."
De aftrap van Hoek-Excelsior'31 is zaterdag om half drie op sportpark Denoek. Het duel is te volgen via Twitter @omroepzldsport en Telektekst. Na afloop is op www.omroepzeeland.nl/sport een wedstrijdverslag te lezen en 's avonds is ook de samenvatting te vinden op de website. Zondag zijn de hoogtepunten vanaf 18.10 uur ook te zien op TV in een nieuwe Omroep Zeeland Sport.