Zes jaar cel geëist voor verdachte die man berooid en naakt op straat achterliet

Een 34-jarige man uit Terneuzen hoorde vandaag zes jaar cel tegen zich eisen voor afpersing, vrijheidsberoving en bedreiging. De man werd in maart 2021 veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf door de rechtbank in Middelburg, maar ging in hoger beroep. Dat diende vandaag bij het gerechtshof in Den Bosch.
Naakte mannenrug, naakte man
Stockphoto van een naakte mannenrug © Pexels
De Terneuzenaar zou in januari 2020 samen met een medeverdachte een man tot afgifte van zijn dure merkkleding, Armani-bril, horloge en geld hebben gedwongen. Het duo beroofde de man uit jaloezie.

In de kast

De twee troffen het slachtoffer aan in het huis van de vriendin van de medeverdachte. Die zou een relatie hebben gehad met de vrouw waar het slachtoffer op bezoek was. Het slachtoffer zou daar door de verdachten zijn aangetroffen in een kast.

Pistool tegen het hoofd

De mannen zouden het slachtoffer daarop gesommeerd hebben zich uit te kleden. Daarna zouden zij hem in zijn onderbroek naar buiten hebben gejaagd, waar hij ook nog zijn laatste kledingstuk moest prijsgeven. Dat staat op de camerabeelden van de flat waar het allemaal gebeurde. Het slachtoffer zou later spiernaakt tegenover de politie verklaren dat hij een pistool tegen zijn hoofd had gekregen. De gestolen spullen zijn nooit teruggevonden.
Het gerechtshof in Den Bosch doet over twee weken uitspraak.