Chronisch zieke kinderen hebben de dag van hun leven in coole sportwagens

De 25 bolides staan vanochtend iets na tien uur klaar voor de start in Goes. De chauffeurs en hun bijrijders hebben elkaar al gevonden en de route is bekend, dus de dag kan beginnen. De Jonge Heldentour wil kinderen met een chronische ziekte een leuke dag bezorgen, vandaag is de tweede editie van het evenement.
Stoere auto's, een mooie tocht en enthousiaste passagiers. Dat is de Jonge Heldentour
"Ik vind hem heel mooi", zegt de twaalfjarige Ralph als hij naar de Porsche kijkt waar hij straks in mag meerijden. "Ik wilde altijd al met een heel mooie auto meerijden en deze kans laat ik niet gaan." Ralph heeft suikerziekte en is erg blij met dit bijzondere dagje uit.

Cadeau van de chauffeurs

De rit die Ralph vandaag maakt is zo'n 200 kilometer lang en heeft twee tussenstops. Het kost Ralph en zijn familie niets, maar de tour heeft ook heeft geen sponsoren. De organisatie en de chauffeurs betalen zelf alle kosten.
Ralph en zijn chauffeur Remco van Gilst gaan bijna vertrekken
Ralph en zijn chauffeur Remco van Gilst gaan bijna vertrekken © Omroep Zeeland
Zijn chauffeur is Remco van Gilst en hij heeft net als Ralph erg veel zin in vandaag: "Sinds ik die Porsche heb, heb ik altijd al willen meedoen met dit soort events om jonge kinderen, zieke kinderen een mooie dag te bezorgen." De chauffeurs betalen de benzine én inschrijfgeld waarmee het eten bij de stops kan worden betaald. "Dat heb ik er absoluut voor over, leuk!"

Gevolg van corona

Organisator Arco Herrebout zegt dat de tour er kwam naar aanleiding van corona. Toen jongeren na corona hun achterstand konden inhalen, gold dat niet voor de chronisch zieken kinderen. "Er zijn kinderen die heel hun leven met een beperking blijven zitten." Daarom riep Herrebout de Jonge Heldentour in het leven om deze kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen.
Dan is het tijd om bijna te vertrekken. Herrebout kijkt om zich heen en ziet de rij auto's staan, de chauffeurs, de kinderen en hun families. "Dat is fantastisch, alleen al de blije gezichtjes als ze een auto toegewezen krijgen. Dat gaat wel de toon van de dag zijn", besluit de organisator tevreden.