Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 21 mei

Met nog twee speelrondes te gaan vielen er in het Zeeuwse amateurvoetbal deze zaterdag al verschillende beslissingen. Zo pakte VC Vlissingen de titel in de 4e klasse A en degradeerde Serooskerke uit de 2e klasse. In 3A waren titelkandidaten VCK en Zeelandia Middelburg op schot en in 4B ontsnapte koploper Kruiningen.
Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 21 mei © Jos Clarijs

Derde Divisie

De eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe trainer Björn De Neve leverde Hoek drie punten op. Thuis werd met 2-1 gewonnen van Excelsior'31. Hoek kwam in de tiende minuut via Rik Impens op voorsprong, maar halverwege was de stand gelijk. Een kwartier voor tijd kroonde Mohammad Jabar Zada zich tot matchwinner. Hoek klimt door de zege naar de vijfde plaats en heeft nog uitzicht op de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie.
GOES had weinig in te brengen tegen koploper FC Lisse. Halverwege was de stand 2-0 en in de tweede helft liep de thuisploeg uit naar een 4-0 zege. Tot overmaat van ramp zag GOES concurrent DOVO in de slotminuut winnen, waardoor de situatie van de Bevelandse formatie nog meer verslechterde. In de resterende drie duels moet GOES vier punten goedmaken op VVOG en vijf op DOVO om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

1e klasse B

De derby tussen Kloetinge en Terneuzense Boys werd vrijdagavond al gespeeld. Kloetinge pakte door een 3-1 overwinning op de Zeeuws-Vlamingen de titel in de 1e klasse B. Terneuzense Boys zag de concurrentie vandaag punten pakken. SHO speelde gelijk, Papendrecht won. Daardoor is het gat met de nacompetitieplek geslonken tot één punt.

2e klasse E

Ondanks een 2-2 gelijkspel tegen Arnemuiden deed Oostkapelle/Domburg toch goede zaken. De Walcherse formatie kreeg hulp uit Zierikzee. MZC'11 klopte NSVV met 1-4, waardoor de koploper zelfs een puntje uitliep op de concurrent uit Numansdorp. Daar zag het na tien minuten spelen in Oostkapelle niet naar uit. Via Jordy van der Klooster en Jordy van Koeveringe was de stand al snel 0-2 voor Arnemuiden. Nog voor rust herstelde Oostkapelle/Domburg de schade via twee treffers van Bas van der Wel. Na rust werd er niet meer gescoord. Voor MZC'11 scoorde Sander Backx twee keer. De andere doelpunten kwamen op naam van Luuk van Vossen en Jesse van der Linden.
Bij Arendskerke tegen Yerseke vielen in de tweede helft drie doelpunten in drie minuten. Eerst zette Jasper Westplate de thuisploeg de 2-2, waarna Arjen de Koeijer met zijn tweede van de middag direct de 2-3 maakte en Guus de Leeuw een minuut later voor de 2-4 tekende. Door de nederlaag kan Arendskerke de nacompetitie tegen degradatie alleen op papier nog voorkomen. Voor Serooskerke viel vandaag definitief het doek. De Walcherse ploeg kon alleen in theorie degradatie nog ontlopen maar al in de eerste helft werd duidelijk dat er geen wonderen verwacht hoefden te worden. De 0-5 eindstand was al bij rust bereikt.

3e klasse A

Een uiterst productieve middag in de 3e klasse A, waar titelconcurrenten VCK en Zeelandia Middelburg er ieder zeven maakten. VCK was op eigen veld veel te sterk voor Bevelanders en won met 7-2. Ricardo van de Gruiter en Ton Hillebrand scoorden twee keer. Zeelandia Middelburg deed het nog iets beter door Nieuwdorp met 7-0 te kloppen. Niels Luteijn was twee keer succesvol. Het gat tussen de nummers één en twee blijft één punt.
Luctor Heinkenszand heeft in theorie nog een kans op de titel, maar zelfs in Heinkenszand zal niemand daar meer in geloven. De ploeg van trainer Giovanni Siereveld won wel bij GPC Vlissingen, mede dankzij drie doelpunten van Martijn Simonse. Het werd uiteindelijk 1-5 in Vlissingen.
Onderin deed De Noormannen uitstekende zaken. Door de 4-2 overwinning op Veere en de nederlaag van Nieuwdorp wisselde de laatste plaats van eigenaar. Nieuwdorp heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan de ploeg uit Westkapelle. FC Dauwendaele ging in het restant tegen Zaamslag met de overwinning aan de haal. Het duel werd donderdag na 52 minuten bij een 1-1 stand gestaakt vanwege een ernstige blessure van Zaamslag-keeper Dominique Pijpelink. Oktay Asil maakte in het restant de 1-2 voor FC Dauwendaele.

3e klasse B

Kampioen WHS won met 2-0 van Zwaluwe. Jasper Gunter nam één treffer voor zijn rekening en bracht daarmee zijn seizoenstotaal op 40. Onderin waren er grote nederlagen voor Duiveland en Krabbendijke. Beide clubs kunnen de nacompetitie nagenoeg niet meer voorkomen. Voor Tholense Boys scoorden Youri Boudou en Laurens Bovenberg ieder twee keer.
Het al gedegradeerde NOAD'67 verloor met duidelijke cijfers van Kapelle. NOAD kwam nog op een 1-0 voorsprong, maar na een 1-1 ruststand maakte Kapelle in de tweede helft het verschil en liep het uit naar een 2-6 overwinning. Grote man bij de bezoekers was Jake Eversdijk, die vier van de zes doelpunten voor zijn rekening nam.

4e klasse A

VC Vlissingen pakte op overtuigende wijze de titel. Binnen het halfuur stond het via twee treffers van Anthony Osuji en eentje van Karim Boughaba al 3-0 tegen Apollo'69. In de tweede helft zette Khalid el Hattach de 4-0 eindstand op het scorebord.
Achter VC Vlissingen zag Wolfaartsdijk, dat zelf niet in actie kwam, Spui tot op één punt naderen. De Zeeuws-Vlamingen wonnen met 3-0 van Jong Ambon. Wemeldinge verloor met 1-3 van DwO'15 en lijkt de nacompetitie te kunnen vergeten.

4e klasse B

Kruiningen leek lang af te stevenen op puntenverlies. Halverwege leidde SPS met 0-1 door een treffer van Walter Andriesse. Na de gelijkmaker van Stef Dane werd het al snel weer 1-2 door René de Groen en de 2-2 van Sander Rijk leek lang de laatste treffer van de wedstrijd te worden. In de slotseconden van de blessuretijd greep Kruiningen alsnog de overwinning. Chackson Alberto maakte de winnende voor de thuisploeg.
Concurrent SKNWK boekte een eenvoudigere zege. Bij WIK'57 won de ploeg uit Nieuwerkerk met 0-3 door doelpunten van David van de Broek, Stijn Dooge en Tim van der Cingel. FC De Westhoek'20 en Brouwershaven wonnen met vijf doelpunten verschil. De Westhoek klopte Rillandia mede door twee treffers van Gijs van Duijvenbode met 5-0 en Brouwershaven was met 6-1 veel te sterk voor Stavenisse. De bezoekers kwamen nog op 0-1, maar al snel stond het 3-1 en bij rust leidde Brouwershaven al met 5-1. Martijn Dalebout nam twee doelpunten voor zijn rekening.

1e klasse A vrouwen

IJzendijke verloor de subtopper tegen Berkel. Door de 3-0 nederlaag zakte IJzendijke naar de vierde positie.

3e klasse G vrouwen

Een zwaarbevochten zege van DKS'17/FC Axel. De Zeeuws-Vlaamse dames wonnen met 3-4 van Tricht. MZC'11 leed een ruime nederlaag op eigen veld tegen Unitas: 1-6.