Oeps... groene jungle-bushalte wordt plantenkerkhof. Dit is waarom

Een groene oase moest het worden. Een fris, verkoelend rustpunt in de stad. Het werd een dorre muur: de planten aan de wanden van de bushalte bij het station in Middelburg zijn op sterven na dood. En dat ligt niet aan het droge weer van de afgelopen tijd.
Wat een groene oase moest worden, werd een plantenkerkhof
In september werd de bushalte groots geopend als onderdeel van het project Cool Towns. Middelburg was de eerste Zeeuwse stad die meedeed aan het project. Dit moest zorgen voor meer groen in de stad en door de beplanting zou de stad in warme tijden beter kunnen afkoelen. De plantjes zijn met zwarte textieldoeken aan de bushaltewanden bevestigd en worden met een bewateringssysteem bewaterd.

Geluidsoverlast

En daar zit de crux: het bewateringssysteem is aangesloten in de kantine van de buschauffeurs en zorgt voor veel geluidsoverlast. Daardoor wordt het systeem in het begin geregeld uitgezet.
Groene wand Middelburg
De 'groene' wand bij de bushalte in Middelburg © Omroep Zeeland
Volgens de gemeente was er bovendien technisch iets niet op orde met het bewateringssysteem. Dat is inmiddels opgelost. Om de overlast te verhelpen, wordt er een kast om het systeem geplaatst. "Dat wordt een dezer dagen gedaan zodat het geen hinderlijk geluid meer geeft. We gaan ook zeer binnenkort de plantjes aanvullen en vervangen zodat het weer de groene wand wordt die het hoort te zijn", legt een woordvoerder van de gemeente uit.