Uitslagen amateurvoetbal zondag 22 mei

Hontenisse is kampioen van de vierde klasse. Dankzij een afgetekende zege op Breskens en het puntenverlies van concurrent RIA Westdorpe promoveert Hontenisse naar de derde klasse. In die derde klasse liepen de HVV'24 en Terneuzen juist averij op in de titelstrijd.
uitslagen voetbal
Uitslagen amateurvoetbal zondag 22 mei © Omroep Zeeland

3e klasse A

HVV'24 heeft een gouden kans laten liggen om Victoria'03 pijn te doen in de titelstrijd. De koploper verloor bij Zundert, waardoor de Hulstenaren in verliespunten gelijk konden komen met de ploeg uit Oudenbosch. Dat lukte niet, want HVV'24 ging met 2-0 onderuit op bezoek bij Hoeven.
Terneuzen lijkt definitief af te haken in de titelstrijd door een 2-1 nederlaag bij Schijf. De ploeg van Hubert van den Hemel kwam vroeg op voorsprong via Bart van Hanegem, maar daarna draaide de thuisploeg de wedstrijd binnen twee minuten helemaal om. Schijf scoorde twee goals uit corners, na rust kwamen beide ploegen niet meer tot scoren.
Philippine zag STEEN de afgelopen weken naderbij komen, maar nam dankzij een 1-0 overwinning in het onderlinge duel afstand van de ploeg uit Sint Jansteen. Roland van de Wege scoorde zes minuten voor tijd de enige goal van de wedstrijd.

4e klasse A

Hontenisse kroonde zich tot kampioen van deze klasse. Zelf won de ploeg van Veli Eryuruk met 0-4 bij Breskens dankzij twee treffers van Stijn de Kock, één van Fabio Sponselee en één van Dennis Malcontent, waarna met spanning gekeken werd naar de appjes vanuit Axel. Daar speelde concurrent RIA Westdorpe tegen Groede.
Bij rust stond RIA Westdorpe met 3-2 voor dankzij twee goals van Tolunay Sahin en een van Tenten de Bruycker, terwijl Wesley Steayert twee keer trefzeker was voor de bezoekers. In de tweede helft bepaalde Bart van den Hemel de eindstand op 3-3, waardoor RIA W definitief het nakijken heeft in de titelstrijd.
Bij Hoofdplaat werd de laatste derby tegen Biervliet gespeeld. De twee ploegen fuseren volgend jaar. Biervliet trok voor de tweede keer dit seizoen aan het langste eind in de broederstrijd. Ben Ongenae scoorde drie keer voor de winnende ploeg.
Sluis had geen kind aan Graauw en won eenvoudig met 0-5, mede dankzij een hattrick van Lodewijk van Keeken.

1e klasse D vrouwen

Bij de dames van Hontenisse ziet het er minder goed uit. De Zeeuws-Vlaamse ploeg verloor zelf met 0-5 en zag concurrent Nuenen winnen bij Prinses Irene. Daardoor zakt Hontenisse naar een nacompetitieplek.