Straaljager 'landt' in centrum van Vlissingen ter promotie Top Gun film

Een straaljager is vandaag veilig geland pal naast bioscoop CineCity in Vlissingen. De Lockheed Starfighter F104G, een gevechtsvliegtuig, vloog enkele meters door de lucht. Maar, gelukkig wel veilig, in een kraan en vanaf een oplegger. De straaljager staat er als trekker voor de de nieuwe Top Gun film.
Straaljager landt in Vlissingen ter promotie Top Gun film
De opvolger van de dertig jaar geleden uitgebrachte klassieker, draait vanaf dinsdagavond in de bioscoop. Om wat extra aandacht te genereren staat de Starfighter een week naast de hoofdingang van de bioscoop.

Waar haal je zo'n ding vandaan?

De Lockheed Starfighter F104G komt uit Limburg en is van Piet Smedt. Hij verhuurt vliegtuigen voor films. Zo waren zijn vliegmachines te zien in de film Renegades (2017) en Bridge of Spies (2015) van Steven Spielberg.
Straaljager bioscoop
De straaljager is vanochtend voor Cinecity geplaatst © Omroep Zeeland
Ook verkoopt Smedt vliegtuigen. Hij leverde in 2005 een Starfighter aan autodemontagebedrijf Ad Stouten in Oosterland. Sindsdien pronkt de straaljager langs de N59 en worden daar regelmatig foto's gemaakt.

Duits vliegtuig

Smedt koopt en verkoopt al 30 jaar vliegtuigen. Deze Lockheed Starfighter komt uit de Verenigde Staten. Duitsland heeft tot 1985 gevlogen met deze straaljager. In 1991, bij het vallen van de muur, heeft Smedt het vliegtuig gekocht en sindsdien wordt hij regelmatig verhuurd.
In 2020 stond er ook al een gevechtsvoertuig voor Cinecity. Toen werd er voor de film 'De Slag Om De Schelde' een 25 ton wegende Sherman tank geplaatst vanuit het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp.