GOES-topscorer Sylvio Hage alsnog naar Hoek: 'Te triest voor woorden'

GOES-aanvaller Sylvio Hage draagt volgend seizoen het shirt van Hoek. De clubtopscorer had zijn ja-woord al gegeven aan de Bevelandse derdedivisionist, maar maakt alsnog de overstap naar de concurrent. Bij GOES zijn ze zeer ontstemd over handelswijze van beide partijen.
Sylvio Hage VV GOES
Sylvio Hage in het shirt van GOES © René van der Vliet
Hage was begin dit jaar een van de eerste spelers die zijn contract verlengde bij GOES. Doordat het echter om een mondelinge overeenkomst ging, was Hage nog vrij om met andere clubs in gesprek te gaan. Dat deed de de 21-jarige aanvaller ook: een paar maanden geleden sprak hij al met Hoek, maar toen besloot hij gewoon bij GOES te blijven.
Drie wedstrijden voor het einde van het seizoen hapt Hage alsnog toe, naar eigen zeggen omdat hij graag op Derde Divisie-niveau wil blijven voetballen. De kans dat dat volgend seizoen bij GOES gaat gebeuren wordt, met nog drie wedstrijden te gaan, steeds kleiner. De Bevelandse ploeg is hekkensluiter, terwijl Hoek vijfde staat en zelfs nog kans maakt op promotie naar de Tweede Divisie.
Met zulke onbetrouwbare jongens willen wij niet verder
Hugo Barends, technische man van GOES
Volgens de technische man van GOES, Hugo Barends, doet dat allemaal niet ter zake. "Het is gewoon te triest voor woorden", foetert hij. "We hadden een mondeling akkoord met Sylvio. Daar moet je als club van op aan kunnen, maar blijkbaar kan dat niet." Rouwig om het vertrek van de clubtopscorer is Barends niet, hoewel hij last-minute nog op zoek moet naar een vervanger. "Met zulke onbetrouwbare jongens willen wij niet verder. Het is echt schandalig."
Nico-Boussen-Hugo-Barends-Hoek-GOES
Nico Boussen (Hoek) en Hugo Barends (GOES) © Omroep Zeeland
Barends laakt ook de handelswijze van Hoek in deze. "Het is allesbehalve chique om alsnog spelers te gaan benaderen met wie wij al een akkoord hebben." Van een werkbare situatie tussen beide clubs is wat hem betreft dan ook geen sprake meer. "Nee, ik ben er echt helemaal klaar mee."

Hoek: 'That's life'

Nico Boussen, voorzitter van de sponsorstichting van Hoek, haalt zijn schouders erover op. De optelsom was snel gemaakt, zegt hij, toen Hoek-speler Ruben de Jager onlangs aankondigde volgend seizoen naar Kloetinge te gaan. Net als Hage had ook De Jager toegezegd zijn club trouw te blijven. "Ruben zou ook voor twee jaar blijven. Maar daar ben ik niet kwaad om geworden hoor. Het hoort erbij als je op niveau wilt spelen", aldus Boussen, die wijst naar de kersverse kampioen Kloetinge. "Na de degradatie heeft het zeven jaar geduurd voor ze dan eindelijk weer terug zijn in de Hoofdklasse. Sorry, maar dat willen wij dus voorkomen bij Hoek. That's life!."

Reactie Hage

De hoofdrolspeler zelf, Sylvio Hage, begrijpt de teleurstelling vanuit het kamp-GOES, maar vindt het onterecht dat hij nu het stempel 'onbetrouwbaar' krijgt. "Het hele seizoen heb ik alles gegeven voor GOES. Niemand zal zal zeggen dat dat niet zo is", reageert de voetballer uit Goes. "Ik heb met blessures gespeeld en ik ben net weer fit. De laatste wedstrijden ga ik er alles aandoen om GOES erin te houden." De aanvaller bevestigt dat er inderdaad een mondeling akkoord lag met GOES. "Toen ging ik er echt nog vanuit dat we ons sowieso zouden handhaven. Dat kan nog steeds, maar wordt wel heel lastig. Ik ben heel ambitieus en wil voor mijn eigen ontwikkeling heel graag in de Derde Divisie blijven spelen. Hoek is voor mij echt een stap hogerop."