Koninklijke Marechausse: 'Verdachte brandstichting in Goese flat is militair'

De man die verdacht wordt van brandstichting in een appartementencomplex aan de Valckeslotlaan in Goes afgelopen zaterdag is een militair. Dat zegt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee (KMAR).
Bewoners zijn uit hun appartement aan de Valckeslotlaan geëvacueerd
Bewoners zijn uit hun appartement aan de Valckeslotlaan geëvacueerd © HV Zeeland
De KMAR heeft daarom het onderzoek naar de brandstichting overgenomen. De verdachte woonde in het appartementencomplex. Acht woningen zijn na de brand onbewoonbaar verklaard. Of de bewoners weer terug in hun woningen mogen, is onbekend.

'We weten nog niet wanneer we terug mogen'

"Het is echt heel vervelend", zegt Rowin de Ridder, één van de inwoners van de flat die voorlopig zijn huis niet in kan. "We moeten een hoop regelen. Ik ben er gelukkig heel nuchter onder, maar ik vind het natuurlijk wel jammer dat ik waarschijnlijk heel veel spullen weg moet gaan gooien. Voorlopig is het rechter gedeelte van de flat, het gedeelte waar ik woon, gesloten. We weten nog niet wanneer we terug mogen."
De brand ontstond rond 14.00 uur. Het duurde even voordat de brandweer de bron van de brand kon vinden. Rond 15.00 uur gaf de brandweer het sein brand meester.

Van balkon gehaald

Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen. Drie van de dertien bewoners moesten worden gered door de brandweer. Twee van hen zijn met een ladderwagen van het balkon gehaald, een bewoner werd via het trapportaal naar buiten gehaald. Daarbij moest hij wel een vluchtmasker op.