Buren van met zuur overgoten vrouw Burgh-Haamstede: 'Ze heeft een stalker!'

De politie zoekt twee personen in verband met de mishandeling van de vrouw in Burgh-Haamstede die zondagavond overgoten werd met een bijtende vloeistof. De recherche onderzoekt om welke bijtende stof het precies gaat, doet buurtonderzoek en vraagt buurtbewoners camerabeelden te delen.
De politie had de straat bij de woning in Burgh-Haamstede afgesloten
De politie had de straat bij de woning in Burgh-Haamstede afgesloten © HV Zeeland
Het incident vond plaats op straat, vlak bij de woning van het slachtoffer aan het Sluispad. Volgens de politie gaat het waarschijnlijk om een incident in de relatiesfeer. Diverse buurtbewoners legden verklaringen af bij de politie. Ook vandaag is de mishandeling nog het gesprek van de dag in de buurt.

Stalker

"Ze heeft een stalker! Die moet het geweest zijn", zegt een buurvrouw tegen Omroep Zeeland. "De eerste week dat ze hier woonde was het al raak. Toen stond de politie al voor haar deur."
Sluispad in Burgh-Haamstede
Sluispad in Burgh-Haamstede © Omroep Zeeland
"Wij zien altijd een man met een zonnebril in de straat rondom haar huis struinen. We vertrouwen dat voor geen meter!", zegt een andere buurtbewoner die op de fiets aan komt rijden.

Slachtoffer buiten levensgevaar

De vrouw is na het incident met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar zij aan haar verwondingen is behandeld. De politie laat weten dat ze aanspreekbaar is en niet levensbedreigend gewond is geraakt. Het kind van de vrouw lag tijdens het incident te slapen in de woning. Het kind bleef ongedeerd, maar is erg geschrokken. Het is in eerste instantie opgevangen door buurtbewoners en later door hulpverleners.

Nog niemand aangehouden

De politie heeft nog niemand aangehouden in de zaak. "Meerdere getuigen spreken over twee personen die mogelijk als verdachte voor deze mishandeling in aanmerking komen", aldus de politie.