Goese studenten winnen landelijke prijs voor hun bedrijf: 'Hadden we niet durven dromen'

Mbo-studenten van het Hoornbeeck College in Goes zijn vandaag met hun studentenbedrijf verkozen tot 'Beste Student Company van het jaar 2022'. De studenten streden met hun studentenbedrijf tegen zeshonderd andere studentenbedrijfjes.
De leerlingen mochten vandaag hun prijs in handen nemen
De leerlingen mochten vandaag hun prijs in handen nemen © Omroep Zeeland
De titel werd vanavond toegekend in de Jaarbeurs in Utrecht, waar de studenten naar waren afgereisd om de prijs in ontvangst te nemen. "Het was zenuwslopend", zegt Antoinette Hoogesteger, één van de studenten. "Van de eerste plek hadden we nooit durven dromen. We moeten het nog even laten bezinken, maar zijn wel heel blij."

'Ieder z'n eigen taak'

Antoinette deelt haar bedrijfje met negen andere studenten: Bram Klasse, Mathilde de Nooijer, Arne Beeke, Thirza de Heer, Ruben Midavaine, Charlotte Goud, Sterre Hoekman, Leonard de Leeuw en Anthony van Boven. "We zijn met z'n tienen en iedereen heeft z'n eigen taak in het bedrijf." De leerlingen moesten vandaag in Utrecht hun bedrijf pitchen bij een jury en werden op basis daarvan beoordeeld.
Luister hieronder het gesprek na de uitreiking met Antoinette terug:
Antoinette vertelt over hun overwinning
De studenten van de Goese school maken met deze overwinning kans op de Europese titel in Estland. "Daar gaan we in juni heen en moeten we ons bedrijf in het Engels pitchen." En dát wordt nogal een opgave, volgens de leerlingen.

Een campingspel

"We hebben namelijk een vakantie campingspel ontwikkeld: Tourtime. In het bordspel rijd je door het hele land en kun je geld verdienen en zo campingspullen kopen. Het is goed voor je ontwikkeling in het ondernemen, maar ook leuk om Nederland te verkennen. Alleen, voor de Europese wedstrijd in juni moeten we het spel vertalen in het Engels, net als onze presentatie. Werk aan de winkel dus!"

'Het feestje halen we nog in'

Maar de leerlingen gaan nu eerst genieten van de overwinning. "We hebben alleen maar trotse reacties gehad. Vanavond eten we nog even in Utrecht, maar daarna moeten we naar huis omdat we morgen weer les hebben. Niet getreurd: naast dat we natuurlijk harstikke hard moeten werken voor de volgende wedstrijd, halen we binnenkort het feestje in!"