Hoek herpakt zich en boekt belangrijke zege op Barendrecht

Hoek heeft ook tweede wedstrijd onder leiding van trainer Björn De Neve gewonnen. De Zeeuws-Vlaamse derdedivisionist had slechts acht minuten nodig om er drie te maken op bezoek bij Barendrecht en dankzij de 1-3 overwinning mag Hoek blijven hopen op nacompetitie voor promotie.
voetbal Hoek GOES Istvan Bakx
Istvan Bakx was met twee goals belangrijk voor Hoek (archief) © Orange Pictures
Na de winst op Excelsior'31 onder leiding van de nieuwe trainer Björn De Neve dingt Hoek nog steeds mee om een plek in de nacompetitie voor promotie. Op bezoek bij Barendrecht was daar in de eerste helft weinig van te zien, want Hoek had in het eerste half uur helemaal niets te vertellen. De thuisploeg had de touwtjes in handen en doelman Jordi de Jonghe mocht opgelucht ademhalen, toen Niels Vorthoren de bal rakelings over zijn doel kopte.
Zonder tegentreffer de rust halen leek het maximaal haalbare voor de Zeeuws-Vlaamse ploeg in de eerste helft. Dat lukte ook, dankzij een knappe redding van De Jonghe op een kopbal van opnieuw Vorthoren.

Terechte achterstand

De tweede helft begon voor Hoek niet veel beter dan de eerste was verlopen. Opnieuw was Barendrecht de betere ploeg en na een klein uur spelen ontsnapte het elftal van De Neve ternauwernood aan een achterstand. Bij een hoekschop redde verdediger Alexander Embrechts door de bal op de doellijn te keren. Een paar minuten later was het wel raak: De Jonghe was kansloos op een schot van Van der Stoep: 1-0.
Steve Schalkwijk juicht nadat hij een goal voor Hoek heeft gemaakt
Invaller Steve Schalkwijk was trefzeker voor Hoek (archief) © Orange Pictures
Niets leek er tot dat moment op te wijzen dat Hoek zich zou kunnen terug knokken in de wedstrijd. Het had daarvoor de hulp nodig van de ingevallen clubtopscorer Steven Schalkwijk, die Ruben de Jager in de rust had vervangen. Via een counter ontdeed Schalkwijk zich op kenmerkende wijze van twee tegenstanders, om daarna perfect raak te schieten: 1-1.

Drie goals in acht minuten

De gelijkmaker - Schalkwijks dertiende competitietreffer - zou de inleiding worden van een razendsnelle comeback van Hoek. Een paar minuten later was ook de tweede kans meteen raak. De van een schorsing teruggekeerde Istvan Bakx vormde het eindstation van een prima opgezette Hoek-aanval: 1-2. Aan alle illusies van Barendrecht kwam een kwartier voor tijd een eind, toen Bakx met zijn tweede van de avond tekende voor het derde doelpunt van Hoek in slechts acht minuten tijd.
Het verzet van de thuisploeg was daarna gebroken. Aanvoerder Rik Impens van Hoek liet het na de 1-4 te maken via een strafschop, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Hoek wint met 3-1 en blijft als nummer vier van de ranglijst in de race om een ticket voor de play-offs om promotie naar de Tweede Divisie.

Scoreverloop

1-0 Romano van der Stoep (61)
1-1 Steve Schalkwijk (66)
1-2 Istvan Bakx (69)
1-3 Istvan Bakx (74)
Bijz.: 89' Rode kaart Peter de Lange (Barendrecht) na twee keer geel

Opstelling

Jordi de Jonghe, Jaïr Oosterlen, Gertjan Martens, Alexander Embrechts, Karim Bannani, Aaron Verwilligen, Istvan Bakx (88/Jahrdell Constansia), Mohammad Jabar Zada, Rik Impens, Ruben de Jager (46 /Steve Schalkwijk), Giovanni Delannoy (90/Erwin Franse).