15.000 euro beloning voor gouden tip moord Vlissingen

De politie is nog steeds op zoek naar tips rondom de moord op de 23-jarige Roshentlie Rosaria uit Barendrecht. Voor een tip die de moordzaak zou kunnen oplossen, wordt een beloning van 15.000 euro uitgeloofd. Dat maakte de politie vanavond bekend in het programma Opsporing Verzocht. Rosaria werd in september vorig jaar dood gevonden in een brandgang aan de Adriaen van de Vennestraat in Vlissingen.
politieonderzoek
De gouden tipgever krijgt een beloning van 15.000 euro © HV Zeeland
Uit een reconstructie van bewakingscamera's blijkt dat het slachtoffer op de avond van de moord, op 16 september, met zijn broer en vriend een grillroom bezocht aan de Bloemenlaan in Vlissingen. De drie mannen kwamen daar tegen middernacht aan en vertrokken rond 00.40 uur.
Vervolgens heeft het slachtoffer nog op zijn elektrische fiets door Vlissingen gefietst. Rond 01.30 uur bezocht hij een kennis. Zij vertelde dat hij een aantal keren naar buiten ging en weer terugkwam. Rond 03.30 uur vertrok Rosaria definitief.
Wat daarna gebeurde, is volgens de politie onduidelijk. Rond 03.50 uur zijn er knallen gehoord in de buurt van de Adriaen van de Vennestraat. Volgens de politie waren dat mogelijk de schoten die het slachtoffer het leven kostten.

Verschillende aanleidingen

De politie houdt rekening met verschillende aanleidingen voor het schietincident. Een mogelijkheid is het gevolg van een ruzie tussen twee groepen in Vlissingen. Het slachtoffer hoorde bij één van die groepen. In het verleden zijn er meer gewelddadige incidenten geweest tussen de twee groepen.
Een andere aanleiding zou volgens de politie kunnen zijn dat het schieten een gevolg was van een opstootje eerder die nacht bij de grillroom. Daar was ook een vrouw bij betrokken.
Voor tips kun je contact opnemen met de politie.