Deze Zeeuwen zijn helemaal klaar voor de finale tussen Feyenoord en AS Roma

De spanning is te voelen van Zeeland tot aan Tirana in Albanië. Feyenoord speelt vanavond vanaf 21.00 uur de finale van de Europa Conference League tegen AS Roma. Ook Zeeuwen zijn massaal aan het nagelbijten, in het radioprogramma Zeeuwse Kamer van vandaag spreken wij met vier supersupporters.
conference league
Deze prijs zou na vanavond naar Nederland kunnen komen © ANP

Jon Herselman, wethouder in gemeente Kapelle

Herselman zit op dit moment met zijn zoon Tristan in Tirana, als een echt Feyenoordgezin. "Op het moment dat het kon leerde ik mijn zoon tandenpoetsen op Hand In Hand Kameraden. Het moest en zou een Feyenoorder worden."
Dat is gelukt en momenteel reizen zij samen heel Europa door om de club te zien spelen. Ook voor de wedstrijd van vanavond hebben zij een kaartje weten te scoren. "De kans was één op tien dat het zou lukken en het is ons gelukt." Herselman heeft een goed gevoel over vanavond. "We hebben een beter team, vooral nu Justin Bijlow op doel staat vanavond. "Hij gaat het team beter maken! Maar als er verlengd wordt, weet ik niet of ik de spanning aan ga kunnen."
Zijn voorspelling, AS Roma-Feyenoord 1-2.
feyenoord wethouder
Tristan en Jon Herselman in Tirana © Jon Herselman

Misha Mes, van de Feyenoordpodcast Kein Geloel

De Zierikzeeënaar is op dit moment ook aanwezig in Tirana, hij heeft een dagje vrij. "Kein Geloel vandaag", grapt hij. Ook hij had geluk met de kaartjes en kwam er vrij vlot doorheen. Op dit moment is hij aan het acclimatiseren in de fanzone. "Ik laat het rustig op me afkomen. Op dit moment zit ik even aan een watertje."
Gisteravond was hij ook in de fanzone en volgens hem verliep het vlekkeloos in de pub waar hij was. "Ik las vanmorgen ook pas dat er onrust was, daar heb ik niks van meegekregen", zegt Mes. Rond half zes gaat hij naar het stadion toe en daar zal ook voor hem de spanning nog meer toenemen, maar ook hij staat er positief in. "Ik ga er vanuit dat we gaan winnen, we hebben gewoon een beter team. We gaan niet dezelfde fout maken als Ajax in 2017."
Zijn voorspelling, AS Roma-Feyenoord 1-2.
feyenoord misha
Yannick de Rijke en Misha Mes in de fanzone in Tirana © Misha Mes

Matthias Hoekman, superfan uit Middelburg

"Feyenoorder ben je, daar kies je niet voor", zegt Hoekman standvastig. De zenuwen krijgt hij maar niet onder controle. Hij is er zelf niet bij in Tirana maar 'wij nemen thuis de honneurs waar'.
Volgens Hoekman kan het nog alle kanten op gaan, maar hij gelooft wel dat de Rotterdammers gaan winnen. "Onze nummer één Bijlow is er weer bij, dus de cirkel is rond. Bij Feyenoord zit er altijd een verhaal achter als ze een grote overwinning boeken." Hij slaapt al dagen slecht en droomde vannacht dat ze gingen verliezen, 'maar gelukkig zitten mijn dromen er altijd naast. Ik word nu in ieder geval gek van de spanning'.
Zijn voorspelling, AS Roma-Feyenoord 0-1.
feyenoord ad matthias
Ad den Boeft en Matthias Hoekman © Omroep Zeeland

Ad den Boeft, al meer dan vijftig jaar fan

Middelburger Den Boeft is zijn hele leven al fan. Vroeger hadden hij en zijn broers een voetbaltijdschrift en elke broer hield een plakboek bij van een voetbalclub, voor hem was dat Feyenoord en sindsdien is hij fan. Toen Feyenoord in 1970 de Europacup won van Celtic was voor hem het hek van de dam, maar gek genoeg kan hij zijn spanningen goed onder controle houden.
"Vanmiddag doe ik nog een rondje op de scootmobiel. Nerveus word ik waarschijnlijk pas vlak voor het eerste fluitsignaal. Dan wordt het pas echt kwalijk", lacht Den Boeft. Net zoals de rest denkt hij dat Feyenoord met de beker naar huis gaat, maar een randje pessimisme is er altijd bij de Feyenoorder. "Ik ben ervan overtuigd dat ze kunnen winnen, maar je moet altijd rekening houden met een teleurstelling." Maar hij weet zeker dat de club door de vechtlust boven zichzelf uit gaat stijgen vanavond.
Zijn voorspelling, AS Roma-Feyenoord 2-3.
Luister hier de uitzending met de Feyenoordsupporters terug:
Feyenoord speelt vanavond de finale van de Conference League in Tirana
Inmiddels hebben Herselman en Mes elkaar gevonden in de fanzone in Tirana.
Tristan Herselman, Misha Mes en Jon Herselman in Tirana
Tristan Herselman, Misha Mes en Jon Herselman in Tirana © Jon Herselman
Hier op de redactie bij Omroep Zeeland leeft het ook. Al de hele dag lopen verschillende collega's nerveus te ijsberen. Eén van onze collega's, verslaggever en radiopresentator Marius de Nobel haalde nog een bijzondere Feyenoordherinnering uit zijn binnenzak: hij en zijn jongere broer Ronald staan op de foto met de Europacup uit 1970.
"Op de lagere school in Rotterdam was ik vriendjes met een jongen wiens vader bij Feyenoord werkte. Ik kom dus al sinds ik een jaar of vijf was in de Kuip. Toen zij in 1970 met de Europacup thuiskwamen en wij ermee op de foto mochten was natuurlijk fantastisch."
Marius en Ronald de Nobel in 1970 met de Europacup
Marius en Ronald de Nobel in 1970 met de Europacup © Omroep Zeeland