Tweede verdachte moord Onur Baglan negentig dagen langer vast

De tweede verdachte die betrokken zou zijn bij het doodschieten van Onur Baglan uit Goes, blijft nog negentig dagen vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Middelburg vandaag beslist. Deze verdachte werd op half mei aangehouden in Breda.
Schietpartij Goes
Onur Baglan (24) uit Goes kwam op 27 januari om het leven bij een schietpartij © HV Zeeland
De 22-jarige Middelburger meldde zich op 11 mei in Breda bij de recherche. Deze tweede verdachte zat eerder in het buitenland en kon daarom niet eerder worden aangehouden.

Schoten in rug en hals

Op 27 januari werd op een parkeerplaats aan het Geldeloozepad bij Sportpark 't Schenge in Goes de 24-jarige Onur Baglan neergeschoten. Daarbij raakte Onur zwaargewond door schoten in zijn rug en hals. Hij overleed kort na aankomst in ziekenhuis Adrz. De schietpartij zou zijn veroorzaakt door een ruzie.
De andere verdachte, een 24-jarige Middelburger, stond begin mei voor een eerste keer voor de rechtbank om de omstandigheden van de zaak te bespreken. Zijn zaak wordt op 22 juli weer pro forma behandeld, er wordt dan nog niet inhoudelijk op de zaak ingegaan. Deze verdachte werd in Oost-Souburg opgepakt, twee weken na de schietpartij.