GOES knokt zich naar gelijkspel tegen ACV, maar is bijna gedegradeerd

GOES kan door een 2-2 gelijkspel tegen ACV rechtstreekse degradatie nauwelijks meer ontlopen. Concurrent VVOG won met 3-1 van ODIN'59, waardoor GOES alleen in theorie op een langer verblijf in de Derde Divisie kan rekenen.
Bekijk hier de samenvatting van GOES-ACV (2-2)
ACV kwam op sportpark Het Schenge op voorsprong door een benutte strafschop van Arjen Hagenauw na dertien minuten. GOES kreeg daarna snel een kans op de gelijkmaker, maar het schot van Guillaume Clinckemaillie was te slap.
Sylvio Hage scoorde na 28 minuten de gelijkmaker door een fraaie aanval goed af te ronden. Hage scoorde op aangeven van Renzo Roemeratoe.
Na rust kwam ACV op voorsprong via Gijs Jasper, die keeper Matthew Lentink passeerde met een diagonaal schot. GOES moest in de achtervolging en kwam via een kopbal van Guillaume Clinckemaillie op gelijke hoogte. Opnieuw na een voorzet van Roemeratoe. Het was voor Clinckemaillie zijn eerste goal voor GOES.

Man en macht

Daarna ging GOES met man en macht op zoek naar het winnende doelpunt, maar kreeg de ploeg geen treffer als beloning voor de geleverde arbeid.
voetbal GOES ACV Sylvio Hage
Sylvio Hage aan de bal voor GOES in het duel tegen ACV © René van der Vliet
Door de 3-1 zege van VVOG (nummer voorlaatst) blijft GOES hekkensluiter. Zaterdag valt het doek als GOES in Veenendaal niet wint van DOVO.
GOES-trainer Kevin Hollander was na afloop realistisch. "In theorie kan het nog, maar het wordt heel moeilijk om degradatie te ontlopen."
'We moeten realistisch zijn; het wordt heel moeilijk'

Scoreverloop

0-1 Arjen Hagenauw (13/pen)
1-1 Sylvio Hage (28)
1-2 Gijs Jasper (53)
2-2 Guillaume Clinckemaillie (67)

Opstelling GOES

Matthew Lentink, Renzo Roemeratoe, Stefan de Bert, Ruben Hollemans, Jelle Klap, Riad Elloukmani (Souffiane El Ouazzani/59), Sven Mbikulu (Julian van de Kreeke/85), Reza Maipauw, Gianni Tiebosch, Sylvio Hage, Guillaume Clinckemaillie