Leerling (15) met alarmpistool op school

Op een middelbare school in Zeeuws-Vlaanderen heeft de politie afgelopen dinsdag een alarmpistool bij een 15 jarige leerling in beslag genomen.
De politie heeft de jongen aangehouden.
De politie heeft de jongen aangehouden. © ANP
Een vertegenwoordiger van de school meldde rond 12.15 uur bij de politie dat een leerling mogelijk een vuurwapen zou hebben. Hij had dat wapen maandag aan enkele leerlingen laten zien. Agenten gingen onmiddellijk naar de school. De 15-jarige jongen werd uit de les gehaald.

Gesprek met officier van justitie

In zijn jas vond de politie een alarmpistool. De jongen werd voor verder onderzoek naar het politiebureau gebracht. Hij legde een verklaring af. Het wapen is in beslag genomen. De leerling is voor een OM-hoorgesprek uitgenodigd, waarbij hij in gesprek gaat met de officier van justitie. Aan het einde van deze zitting hoort hij welke straf hij krijgt.
De politie en Zeeuws-Vlaamse scholen werken gezamenlijk aan de veiligheid op de scholen. Zo worden nu en dan preventieve schoolkluiscontroles gehouden om ongewenste spullen buiten de school te houden. "Het is uiteraard verboden dat een leerling een wapen bezit en zeer onwenselijk dat hij of zij deze, zoals een alarmpistool, mee naar school neemt", schrijft de politie.