Bestuurder crash A1 bij Bathmen aangehouden

De politie heeft de bestuurder van de Range Rover Sport aangehouden die betrokken was bij het ongeval op de A1 bij Bathmen, meldt RTV Oost. Het gaat om een man van 31 jaar uit Soest. Bij de crash op zaterdagochtend 23 april raakten een man en een vrouw uit Zeeland zwaargewond.
Nieuwe beelden ongeluk A1, politie zoekt lichtkleurige Range Rover Sport
Nieuwe beelden ongeluk A1, politie zoekt lichtkleurige Range Rover Sport © Onder de Loep, RTV Oost
Op de A1 ter hoogte van Bathmen werden de inzittenden van een zwart vakantiebusje van de weg gedrukt door de Range Rover. Het busje sloeg meerdere keren over de kop en belandde in de berm.

Slachtoffers hebben veel letsel

De 54-jarige vrouw die in het busje zat liep daarbij zeer veel letsel op. Ze had onder meer een gekneusd hart, gebroken ribben, een gebroken schouder, een klaplong en een gebroken nekwervel. De 66-jarige man had twee gebroken nekwervels en een gebroken schouder.
In het busje zat een dashcam, waarop de aanrijding te zien was. Nadat de politie meer beelden toonde van de Range Rover in Onder de Loep kwamen er tips binnen over de auto. Twee weken geleden kon de politie melden dat de auto was gevonden. Deze week is de bestuurder, een 31-jarige man uit Soest, aangehouden. De man wordt ervan verdacht het zware ongeluk te hebben veroorzaakt.