Vloedgolf van passerend schip in Vlissingen sleurt (opnieuw) kinderen mee

Ondanks waarschuwingsborden blijft het een probleem aan de Vlissingse kust: mensen die door vloedgolven mee in zee worden getrokken. Ook gisteren was het weer raak.
Vloedgolf sleurt kinderen mee in Vlissingen
De Vlissingse grond verdween onder de voeten van twee kinderen nadat een schip een vloedgolf veroorzaakte. De kinderen werden snel uit het water gered, maar het probleem blijft hardnekkig. Het is te zien op een Facebookfilmpje gemaakt door Marita Aertssen.

Hoge snelheden

De vloedgolven aan het Badstrand ontstaan door schepen die vlak langs het strand varen. Dat moet omdat de vaargeul er pal langs loopt. De schepen die richting Westkapelle varen kunnen door hoge snelheden zo'n vloedgolf veroorzaken. Daarbij trekt het water eerst weg om vervolgens met grote kracht en snelheid terug te komen op het strand, met alle gevolgen van dien: handdoeken die meegesleurd worden, stoeltjes en soms ook mensen.

Niemand leest de waarschuwingen

Bij alle toegangen tot het Badstrand staan gele borden met daarop de tekst dat passerende schepen een vloedgolf kunnen veroorzaken, in het Nederlands, Engels, Duits en Frans. Bij een rondje over het strand blijkt eigenlijk niemand die borden te lezen.
Een Belgische man zit met vrouw en kinderen in de luwte op het strand. "Ik heb er wel eens over gelezen in de media, maar die borden nog niet gelezen. Ik ben hier voor het eerst in Vlissingen", zegt hij. Een vrouw uit Bergen op Zoom denkt dat ze het kan zien aan de vlaggen van de strandwacht. "Nee? Oh, die borden heb ik eigenlijk ook nog nooit gelezen."
Een vrouw uit Wassenaar zit op de glooiing en weet wel dat er iets kan gebeuren met een passerend schip. "Ik zal het bord eens lezen, want ik weet er eigenlijk het fijne niet van".