Vrije dag levert filerijden op bij milieustraat : 'Had ik beter niet kunnen doen'

Op je vrije dag even rustig naar de milieustraat gaan, zit er niet in op de dag na Hemelvaart. Het is traditiegetrouw druk. Dat was vandaag ook het geval bij de milieustraat in Middelburg. "Als ik dit had geweten was ik niet gegaan natuurlijk."
Topdrukte in de milieustraat op de dag na Hemelvaart
Richard Kunst ging op zijn vrije dag naar de milieustraat en had daar al snel spijt van. Hij had het huis opgeruimd en wilde daarna snel even naar de milieustraat, maar zo snel ging dat niet. Hij stond met zijn auto in de file. "Als ik dit had geweten was ik niet gegaan natuurlijk, maar ja nu sta je er in. Dan ga je ook niet meer terug." Kunst rijdt in een kleine auto, dus zoveel spullen heeft hij niet bij zich. "Ik had beter met een vrachtwagen kunnen komen. Normaal moet ik doordeweeks werken en nu had ik een vrije dag. Je zal toch een keer naar de stort moeten!"

Traditiegetrouw druk

Het is volgens beheerder John Vermue van de milieustraat traditiegetrouw druk. De medewerkers hadden zich dan ook voorbereid op de files. "Het is de dag van het jaar. De dag na hemelvaart, mensen denken dat de wereld vergaat", zegt hij met een knipoog.
Milieustraat Middelburg
Op een vrije dag weten Zeeuwen de milieustraat te vinden © Omroep Zeeland
Rene Scherphuis stond vrijdagochtend met een volgeladen bus bij de milieustraat omdat hij op Hemelvaartsdag een huis in Utrecht had ontruimd. "Ik ben twee dagen vrij geweest. Gister ontruimd en vandaag maar meteen door naar de stort. Ik heb een bedbodem, ik heb een bank in stukken gezaagd en kunststof. Ik heb echt van alles."
Laurens was er vrijdagochtend ook vroeg bij. De kinderen waren toch al vroeg wakker, dus hij kon mooi alvast het afval komen brengen. "Volgens mij was heel Zeeland vandaag vroeg wakker", vertelt hij lachend.