GOES is gevoelsmatig bezig aan afscheidstournee in Derde Divisie

De voetballers van GOES zullen zaterdag met een apart gevoel afreizen naar Veenendaal voor de uitwedstrijd tegen DOVO. De Bevelandse derdedivisionist is met nog twee wedstrijden te gaan zo goed als gedegradeerd, maar een voldongen feit is het in theorie nog niet. 'Dit hangt ons al maanden boven het hoofd, we leven er al een tijdje naartoe', aldus trainer Kevin Hollander.
goes
Jelle Klap en Stefan de Bert van GOES (archief) © Orange Pictures
GOES is hekkensluiter met 28 punten, VVOG staat zestiende met 34 punten. De nummer zestien krijgt via de nacompetitie nog een kans degradatie te ontlopen. Om daar nog kans op te maken moet GOES zaterdag in elk geval winnen van directe concurrent DOVO en dan moeten de Bevelanders hopen dat VVOG en Ajax amateurs (zeventiende) geen punten pakken. Bij elk ander scenario is GOES gedegradeerd.
Hollander hoeft dus niet met een rekenmachine in de dug-out te gaan zitten tegen DOVO. "Dat heeft geen zin", zegt de trainer van GOES. "Wij moeten ons eigen ding doen en proberen te winnen van DOVO. Dat is al lastig genoeg." Bij GOES keert Francis Kabwe Manengela waarschijnlijk terug. De aanvaller ontbrak tegen ACV, omdat hij vader is geworden. Het meespelen van Riad Elloukmani is door een blessure onzeker.

Opleving na de winterstop

Na de winterstop presteren Hollander en zijn elftal aanzienlijk beter dan ervoor: de zes overwinningen werden allemaal dit kalenderjaar geboekt. "Doordat in die periode ook de concurrentie punten begon te pakken, kwamen we niet weg van de onderste plekken."
De vertrekkend oefenmeester is realistisch als het gaat over de ophanden zijnde degradatie. "We knokken het hele seizoen al tegen degradatie, dus weten wat ons boven het hoofd hangt. In die zin leven we er al een poos naartoe. Als we degraderen, is dat allesbehalve onverwachts natuurlijk. Maar we hebben afgesproken dat we het seizoen hoe dan ook goed willen afsluiten met elkaar."
De wedstrijd DOVO-GOES begint om 14.30 uur op sportpark Het Panhuis in Veenendaal. Via Twitter @omroepzldsport is het duel te volgen. Na afloop is een verslag van de wedstrijd te lezen op www.omroepzeeland.nl/sport. Later volgt ook een samenvatting, die zondag ook te zien is vanaf 18.10 uur op TV in een nieuwe Omroep Zeeland Sport.