Trainer De Neve heeft weinig te kiezen, maar er zijn ook luxeproblemen bij Hoek

Hoek staat na twee wedstrijden onder leiding van Björn De Neve nog altijd op een maximale score. Zaterdag kan de Zeeuws-Vlaamse derdedivisionist tegen laagvlieger VVSB een belangrijke slag slaan in de strijd om plaats vier, die aan het eind van het seizoen waarschijnlijk recht geeft op het spelen van nacompetitie. 'De spelersgroep heeft dinsdag ook veel van mijn respect gewonnen.'
Hoek verliest kansloos met 0-4 van Sportlust'46
Roycel James komt dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie bij Hoek © Orange Pictures
Hoek draaide het midweekse duel met Barendrecht in mum van tijd om van 1-0 naar 1-3, nadat het voor de rust vrijwel niets te vertellen had. "Ik had wat positionele wissels doorgevoerd doordat Istvan Bakx terugkeerde van een schorsing. Dat pakte niet goed uit", zegt De Neve schuldbewust. "In de rust heb ik getracht dat te repareren." Via twee goals van uitgerekend Bakx en de gelijkmaker van de ingevallen Steve Schalkwijk won Hoek alsnog. "De spelers verdienen alle lof voor hun mentale veerkracht."

Luxeproblemen

De Neve prijst ook Schalkwijk, die tegen Barendrecht op de bank moest plaatsnemen, maar als vervanger van Ruben de Jager dus belangrijk was. De trainer van Hoek spreekt van een luxeprobleem. "Een beetje gezonde concurrentie is goed. Het geeft aan dat we kwaliteit hebben in de ploeg." Dat geldt ook voor de plek onder de lat. Doelman Griffin de Vroe is weer fit na een blessure, maar diens vervanger Jordi De Jonghe maakte een prima indruk tijdens zijn afwezigheid. "Daar zal ik een keuze in moeten gaan maken", aldus de Neve.
Griffin de Vroe Hoek voetbal
Doelman Griffin de Vroe is terug bij Hoek na een blessure © Corrado Francke
Minder goed nieuws vanuit de ziekenboeg kreeg De Neve over Roycel James. De verdediger raakte onlangs geblesseerd en de kans is groot dat zijn seizoen erop zit. "De keuze is vrij beperkt helaas. We zullen een beroep moeten doen op veelal dezelfde spelers." Ook Seppe Vereecke zit in de lappenmand en het meespelen van Steven Smulder tegen VVSB is nog onzeker.

Strijd om vierde plaats

In de strijd om plaats vier staat Hoek op evenveel punten als DVS'33 Ermelo, maar de Zeeuws-Vlamingen hebben een minder doelsaldo. De concurrent neemt het op tegen Barendrecht. Een sterke tegenstander, zo zag De Neve, die Hoek nu een goede dienst kan bewijzen. "Voor de rust hadden wij het enorm lastig met ze. Ik begreep na afloop dat ze al heel lang ongeslagen waren op eigen veld. Dat geeft maar aan hoe knap het is dat we daar wonnen."