Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 28 mei

Feest in Kruiningen, dat de titel in de 4e klasse B in de wacht sleepte. Oostkapelle/Domburg moet nog even wachten tot het zich officieel kampioen van de 2e klasse E mag noemen, maar de Walcherse ploeg kan de titel eigenlijk niet meer ontgaan. In 3A blijft het zowel boven- als onderin spannend tot op de laatste speeldag. Dit zijn de uitslagen van het Zeeuwse amateurvoetbal van zaterdag 28 mei.
Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 28 mei © Jos Clarijs

Derde Divisie

Voor GOES viel vanmiddag het doek in de Derde Divisie. In Veenendaal verloor de ploeg van Kevin Hollander met 3-0 van DOVO en daardoor werd degradatie een feit. GOES keert daarmee na vier seizoenen weer terug naar de Hoofdklasse.
Hoek blijft door de 2-0 zege op VVSB zicht houden op de nacompetitie. FC Lisse werd kampioen en als die ploeg ook de 3e periode wint geeft de vierde plaats recht op de promotie-degradatiewedstrijden. Hoek staat nu vijfde met evenveel punten als DVS'33. De ploeg uit Ermelo heeft een veel beter doelsaldo dan Hoek.

1e klasse B

Terneuzense Boys liet een gouden kans op rechtstreekse handhaving liggen. In de slotfase gaven de Zeeuws-Vlamingen tegen het al gedegradeerde Neptunus-Schiebroek een 1-0 voorsprong uit handen en verloor de ploeg van Dennis de Nooijer met 1-2. Kloetinge bewees Terneuzense Boys daarbij geen goede dienst door in blessuretijd een 2-1 overwinning te verspelen tegen Papendrecht. Door het 2-2 gelijke spel wipt Papendrecht daardoor over Terneuzense Boys heen op de stand. Op de slotdag wacht de Boys tegen RVVH een zware klus om de nacompetitie te ontlopen.

2e klasse E

De champagne kon nog niet open bij Oostkapelle/Domburg, maar de titel kan de Walcherse ploeg eigenlijk niet meer ontgaan. In Zierikzee won Oostkapelle/Domburg met 2-4 bij MZC'11, waardoor het met drie punten voorsprong op nummer twee NSVV én een veel beter doelsaldo de laatste speelronde in gaat. Tegen MZC'11 maakte Oostkapelle/Domburg na rust het verschil. Maarten Hazelaar, Sjoerd Verhulst (2x) en Levi Mombarg zetten de bezoekers op een 0-4 voorsprong, waarna de thuisploeg nog wat terug kon doen.
Yerseke zorgde er bijna voor dat Oostkapelle/Domburg vandaag de titel al had kunnen vieren. Bij rust leidde de Bevelandse ploeg met 2-1 tegen NSVV. Guus de Leeuw maakte beide treffers voor Yerseke, dat er na rust niet meer aan te pas kwam. De ploeg uit Numansdorp boog de achterstand om naar een 2-3 overwinning.
De meeste doelpunten in het Zeeuwse amateurvoetbal vielen vandaag in Vlissingen, waar Arendskerke met 3-6 won bij Walcheren. Bij een 1-1 stand kreeg Maarten van Roosevelt rood vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler. Na een 2-2 ruststand liepen de bezoekers in de tweede helft uit naar een ruime zege. Voor Arendskerke scoorde Michel Harinck en Sam Goedegebure twee keer.

3e klasse A

Ook na de voorlaatste speelronde ligt alles nog open in de 3e klasse A. Bovenin verspeelden zowel VCK als Zeelandia Middelburg punten, maar de ploeg uit Koudekerke was daar het minst rouwig om. Door het 1-1 gelijke spel bij RCS liep VCK een punt uit op de Middelburgers, die de stadsderby bij FC Dauwendaele met 4-3 verloren. Voor VCK scoorde Ton Hillebrand, die met een eigen doelpunt ook verantwoordelijk was voor de gelijkmaker.
Zeelandia Middelburg leek met een 3-2 overwinning te gaan profiteren van het puntenverlies van de concurrent, maar via doelpunten van Mahboub Rahimi en Liam Minderhoud in blessuretijd ging FC Dauwendaele er alsnog met de overwinning vandoor. VCK begint daardoor met twee punten voorsprong op Zeelandia Middelburg aan de laatste speelronde. VCK speelt volgende week thuis tegen Lewedorpse Boys, Zeelandia Middelburg op eigen veld tegen Veere.
Luctor Heinkenszand bleef op het vinkentouw. Door de 6-1 zege op Zaamslag is de achterstand van de Bevelandse ploeg drie punten op VCK. Kevin van Iersel, Martijn Simonse en Corne de Jonge maakten ieder twee doelpunten.
In de onderste regionen grepen De Noormannen en GOES de laatste strohalm. Noormannen boekte onder andere door twee doelpunten van Thomas Willeboordse een 2-4 zege bij Lewedorpse Boys en GOES klopte Bevelanders met 1-2. Daardoor is Nieuwdorp, dat zelf met 1-4 van Patrijzen verloor, de nieuwe hekkensluiter. Op de slotdag komen volgende week nog vier ploegen in aanmerking voor rechtstreekse degradatie.

3e klasse B

In de 3e klasse B ligt in tegenstelling tot 3A nagenoeg alles al in een plooi. Duiveland kan door de overwinning op Krabbendijke en de nederlaag van ZSC'62 bij Kapelle op papier de nacompetitie nog ontlopen, maar dan moet het volgende week in een directe confrontatie met ZSC'62 met dubbele cijfers winnen. Thijs Rentier was tegen Krabbendijke twee keer succesvol voor Duiveland.
Voor Kapelle scoorde Jake Eversdijk drie keer tegen ZSC. De Bevelandse ploeg heeft door de overwinning nog een kleine kans op het winnen van de derde periode.
Het al gedegradeerde NOAD'67 verloor met 0-2 van Tholense Boys. Laurens Bovenberg en Youri Boudou tekende voor de doelpunten.

4e klasse A

VC Vlissingen won de topper bij Wolfaartsdijk met 1-2. Karim Boughaba en Saïd Bouzambou scoorden voor de kampioen, Dani de Leeuw voor Wolfaartsdijk. Achter VC Vlissingen wordt het op de laatste speeldag rekenwerk voor de nacompetitieplekken. Wolfaartsdijk, Spui, Wemeldinge, DwO'15 en Apollo'69 maken op verschillende manieren nog kans op promotie naar de 3e klasse. Wemeldinge bewees zichzelf van deze ploegen de slechtste dienst. Bij Nieuwland werd met 3-1 verloren. Apollo'69 en Spui speelden in een onderling duel met 2-2 gelijk en DwO'15 won met 3-4 bij Schoondijke. Drie van de vier treffers van DwO kwamen op naam van Niels van Geystelen.

4e klasse B

Een 1-1 gelijkspel tegen FC De Westhoek'20 bleek voldoende voor het kampioenschap voor Kruiningen. De titel werd een feit doordat concurrent SKNWK met 2-0 onderuit ging bij SPS. Kruiningen kwam door een doelpunt van Kevin Veerhoek op een 0-1 achterstand, Stefan van Houte kopte vlak voor rust de gelijkmaker binnen.
SPS deed door de zege op SKNWK goede zaken. De ploeg uit Poortvliet klom daardoor over De Westhoek heen op de stand en is nu derde. Arjen de Heer maakte beide treffers. Samen met WIK'57 gaan SPS en De Westhoek uitmaken welke twee ploegen zich naast SKNWK mogen melden in de nacompetitie. WIK'57 won met 0-6 bij Stavenisse en had dat voor een groot gedeelte te danken aan Colin van Wanrooij. Hij maakte drie doelpunten.

1e klasse A vrouwen

De dames van IJzendijke waren in Ridderkerk met 3-6 te sterk voor het tweede team van RVVH. Omdat Berkel de topper tegen IJFC won heeft IJzendijke de derde plaats voor het grijpen en ook de tweede plaats nog in zicht.

3e klasse G vrouwen

Een harde nederlaag voor de dames van FKS'17/FC Axel. De nummer drie verloor met 9-1 bij nummer twee Unitas. Ook MZC'11 verloor, met 0-3 van VVAC. WVV'20 won wel, met 5-1 op bezoek bij BZC'14 in het Gelderse Brakel.