Hoek wint ook van VVSB en mag blijven hopen op toetje

Ook de derde wedstrijd onder leiding van trainer Björn De Neve leverde Hoek drie punten op. Op eigen veld wonnen de Zeeuws-Vlamingen met 2-0 van VVSB uit Noordwijkerhout, waardoor de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie nog altijd in zicht blijft.
Bekijk hier de goals bij Hoek-VVSB: 2-0
Hoek had in de eerste helft weinig te duchten van VVSB. In de openingsfase moest doelman Jordi De Jonghe één keer handelend optreden, maar verder konden de bezoekers geen gevaar stichten. Hoek deed dat wel en kwam na ruim een halfuur spelen op een 1-0 voorsprong. Ruben de Jager, door trainer Björn De Neve als rechtsachter geposteerd, kopte uit een corner van Rik Impens de 1-0 tegen de touwen.
Vlak voor rust verzuimde Hoek de voorsprong te verdubbelen. Steve Schalkwijk bediende in het strafschopgebied van VVSB Giovanni Delannoy, maar die schoof van dichtbij naast. Ook in de tweede helft was Hoek de betere ploeg, al kreeg VVSB na bijna een halfuur spelen een goede kans op de gelijkmaker. Niet veel later besliste Steve Schalkwijk de wedstrijd. Na een goede combinatie met Mohammad Jabar Zada zorgde de spits voor de 2-0.

Vierde plaats

Hoek blijft door de overwinning vijfde op de ranglijst. In punten staat de Zeeuwse derdedivisionist gelijk met nummer vier DVS'33. Als kampioen FC Lisse volgende week de 3e periode wint, dan geeft die vierde plaats recht op de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie. Hoek moet volgende week dus winnen en hopen op puntenverlies van DVS'33. De ploeg uit Ermelo heeft een aanzienlijk beter doelsaldo dan Hoek.
Voetbal Hoek VVSB Ruben de Jager
Ruben de Jager heeft Hoek op een 1-0 voorsprong gezet. © P. Maljaars

Scoreverloop

1-0 Ruben de Jager (33)
2-0 Steve Schalkwijk (63)

Opstelling Hoek

Jordi De Jonghe, Ruben de Jager, Gertjan Martens, Alexander Embrechts, Karim Bannani (Jair Oosterlen/89), Aaron Verwilligen (Jahrdell Constansia/69), Rik Impens, Mohammad Jabar Zada, Istvan Bakx, Steve Schalkwijk (Erwin Franse/80), Giovanni Delannoy