ZLM Tour na twee jaar terug in Zeeland met etappes in Kapelle en Veere

Mike Teunissen, de Zeeuwse broertjes Van Dijke en Elia Viviani zijn een aantal namen die de komende dagen mee rijden in de ZLM Tour. Het is drie jaar geleden dat deze wedstrijd door Zeeland reed. De start is vanavond in Kapelle en donderdagmiddag gaat de etappewedstrijd verder in Veere.
De wedstrijd start om 19.00 uur met een etappe door de gemeente Kapelle. Het rondje door Kapelle en Wemeldinge zal acht keer worden verreden. Uiteindelijk zal de finish in Kapelle rond 21.00 uur zijn. Drie jaar geleden schreef Dylan Groenenwegen de eerste etappe op zijn naam. De renner die toen nog voor Jumbo-Visma reed, won de massasprint in Heinkenszand. Deze week rijdt hij niet mee.
Na de eerste etappe in Kapelle start de tweede etappe in Veere en zullen de renners finishen in Goes. De mannen starten om 12.00 uur en rijden via de Oosterscheldekering, Zierikzee en de Zeelandbrug richting Goes. De finish zal rond 16.00 uur zijn bij het Omnium.
Mike Teunissen van Jumbo-Visma verdedigt deze week zijn titel, want in 2019 won hij de laatste editie van de ZLM Tour. Bij Jumbo-Visma rijden ook Mick van Dijke en Tim van Dijke. Het is voor hen bekend terrein, want de broers zijn opgegroeid in Colijnsplaat en kennen de wegen als hun broekzak.

Zeeuwse invloeden

Mick van Dijke kent een goed seizoen. Hij deed eerder dit jaar voor het eerst mee aan Parijs-Roubaix en hij debuteerde ook in de Ronde van Vlaanderen. Voor Tim van Dijke zaten er wat tegenslagen in het voorseizoen. Door een val kon hij weinig wedstrijden rijden. Vorige maand stond hij wel aan de start van Veenendaal - Veenendaal Classic en daarin werd hij vijftiende. Naast de broertjes Van Dijke doen ook de Zeeuwen Thijs de Lange en Wesley Mol vandaag en morgen mee.
Er rijden ook aardig wat goede sprinters mee in de wielerwedstrijd. Zo starten sprinter Elia Viviani van INEOS Grenadiers, John Degenkolb en Sam Welsford van Team DSM en mogelijk ook Olav Kooij van Jumbo-Visma.
De Nederlander Kooij won in mei nog de openingsrit in de Ronde van Hongarije. Afgelopen weekend reed hij nog mee in het Belgische Heistse Pijl. De renner van Jumbo-Visma viel uiteindelijk in de sprint. Sam Welsford won eerder dit jaar een etappe in de Ronde van Turkije.

Live te volgen

De twee etappes die door Zeeland rijden zijn live op tv te volgen bij Omroep Zeeland. Woensdagavond start de uitzending om 20.15 uur en donderdag is de tweede etappe te zien vanaf 15.10 uur. Al het laatste nieuws van de ZLM Tour is ook te zien op de website van Omroep Zeeland.