Bultrug duikt op net over de grens, mogelijk dezelfde als bij Westkapelle

Bij Knokke-Heist, zo'n 6,5 kilometer bij de Zeeuws-Vlaamse kust vandaan, is gisteren en vandaag een bultrug gesignaleerd. Volgens SOS Dolfijn werden mensen voor de Belgische kust getrakteerd op flinke sprongen.
Of het om dezelfde bultrug gaat die vorige week maandag bij de kust van Westkapelle gezien werd, is nog onduidelijk. SOS Dolfijn buigt zich over de foto's om dat vast te kunnen stellen. Annemarie van den Berg van SOS Dolfijn zegt dat bepaalde herkenningspunten op het lichaam van de bultrug worden vergeleken met het beeldmateriaal dat vorige week in Westkapelle is gemaakt.
Van den Berg verwacht vanavond materiaal te krijgen van spotters die het zeezoogdier vlak bij de Zeeuwse kust hebben gezien. Eén van die spotters is Fred Schenk uit Sluis. Hij zag het dier richting open zee zwemmen en niet de Westerschelde in.
Volgens Van den Berg is het niet ondenkbaar dat daar ook eens een bultrug opduikt. "Het gebeurt vaker dat bultruggen zich laten zien in rivieren. In dat geval houden wij het dier wel beter in de gaten, omdat het een druk vaargebied is. Het is dus fijn dat 'ie nu waarschijnlijk richting open zee zwemt."