Knooppunt Drie Klauwen gerepareerd, er mag binnenkort weer honderd worden gereden

Het wegdek van de verzakkende bocht van knooppunt De Drie Klauwen is gerepareerd. Vorig jaar bleek de bocht van het grootste en duurste verkeersknooppunt van Zeeland te verzakken, waardoor er golving ontstond in de bocht richting de Westerscheldetunnel. Nu het probleem is verholpen kunnen automobilisten er binnenkort weer honderd kilometer per uur rijden.
Kaartje Knooppunt De Drie Klauwen
Knooppunt De Drie KLauwen © Omroep Zeeland
Afgelopen weekend repareerde aannemer Boskalis in opdracht van de provincie de verzakkingen in het asfalt. Dat werk is goed verlopen volgens de provincie en alle verzakkingen zijn aangepakt. Met de reparatie verwacht de provincie dat het knooppunt er weer jaren tegen kan. Wel wordt de situatie in de gaten gehouden. "Verzakkingen zijn in principe nooit helemaal uit te sluiten", schrijft de provincie.

Golving zorgde voor problemen

Door de golving in het wegdek werd in december besloten om de maximumsnelheid aan te passen naar 70 kilometer per uur, terwijl de bochten ontworpen zijn voor 100 kilometer per uur. Na dik een half jaar snelheidsverlaging, mogen automobilisten vanaf donderdag 23 juni weer met 100 kilometer per uur door de bocht. De komende tijd worden nog 'wat kleine dingen' afgehandeld, laat een woordvoerder weten. "De gootconstructie naast het asfalt wordt nog wat opgehoogd. Daardoor moet er nog 70 gereden worden."
Of de provincie voor de reparatie moet betalen, is nog de vraag. Mogelijk vallen de herstelwerkzaamheden onder de garantieafspraken, het knooppunt is in 2019 opgeleverd. "Dit is nog onderwerp van gesprek tussen de aannemer en de provincie Zeeland", laat een woordvoerder weten. Volgens gedeputeerde Harry van der Maas zijn de kosten van de reparatie iets meer dan 80.000 euro.