Zangeres Isabel: 'Durf eerlijk te zeggen hoe het met je gaat'

'Hoe gaat het?' 'Ja, goed', zeggen we dan meestal, terwijl het soms misschien wel niet zo is. Durf je te praten over je echte gevoelens? Om die vraag draait het op de nieuwe single van Isabel Provoost, Honest Life. De zangeres uit Middelburg brengt die uit, een week vóór haar optreden in Paradiso Amsterdam, waar ze eindelijk, na drie keer uitstel haar debuut EP Flowerchild kan presenteren.
Op dit moment gaat het goed met Isabel. En dat is een eerlijk antwoord. Maar nog niet zo lang geleden was dat anders. Isabel: "Tijdens corona heb ik best wel moeite gehad. Alles viel weg, m'n muziek, m'n studie. Dan ga je toch nadenken: zijn er dingen die ik nog leuk vind, hoe moet ik daar mee verder? Toen ben ik eigenlijk gaan zeggen: het gaat even wat minder. Mensen waarderen het als je eerlijk bent."

Berichtje sturen

Volgens Isabel help je jezelf en elkaar als je open bent over hoe je je voelt. Isabel: "We leven in een wereld waarin we vaak niet de vrijheid te voelen om eerlijk te zijn en te zeggen dat het even minder goed met je gaat. Ik denk dat als je eerlijk bent naar elkaar, je elkaar beter kan helpen. Als je weet wat er met iemand aan de hand is, kan je elkaar een berichtje sturen of het alweer beter gaat, of je iets voor iemand kan betekenen. Als je het niet weet van elkaar dan sta je er alleen voor."
Isabel is bezig met een studie rechten. Ze weet nog niet hoe ze de muziek en een maatschappelijke carrière gaat combineren: "Ik wil nu sowieso m'n studie afmaken. Ik ben geswitcht naar milieu en mensenrechten, omdat ik het fijn vind om mensen te helpen. Voorlopig ga ik daar mee door én met zingen. Na m'n studie wil ik kijken waar ik me dan op wil focussen en stapje voor stapje verder kijken."
Vrijdag 24 juni staat Isabel in de kleine zaal van Paradiso Amsterdam. Na drie keer uitstel wegens corona kan ze eindelijk haar debuut-EP Flowerchild presenteren. Ook staat een concert in de Middelburgse Oostkerk gepland, op 9 juli.
Isabel Provoost
Isabel Provoost - Flowerchild © Akam Rezakhani