Anne-Maartje Lemereis eerste stadscomponist van Goes

Goes heeft zijn eerste stadscomponist, namelijk Anne-Maartje Lemereis. Komend jaar zal ze werken componeren voor het project 'Generation Tone' van Muziekschool Zeeland en de Oosterschelde Bibliotheek.
Anne-Maartje Lemereis is eerste stadscomponist van Goes
Anne-Maartje Lemereis is eerste stadscomponist van Goes © Mark Brants
Ook zal stadscomponist Anne-Maartje kennismaken met muziekverenigingen, koren, muziekgezelschappen en beroepsmusici uit Goes en de omliggende dorpen. Daarnaast zal er aansluiting gezocht worden bij andere kunstenaars (denk hierbij aan beeldende kunst, theater, dans) om tot mooie 'op maat gesneden' producties te komen. Het heuglijke feit werd vandaag bekend gemaakt door Robert Vroegindeweij, directeur Muziekschool Zeeland tijdens de Dag van de Componist via een livestreamuitzending van New Music NOW, live vanuit TivoliVredenburg.

Componeerde eerste lidje toen ze 4 was

Anne-Maartje Lemereis (1989) schreef haar allereerste liedje toen ze vier jaar was en is er daarna nooit meer mee opgehouden. Op haar 11e debuteerde ze in het Concertgebouw met een eigen compositie tijdens het nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble. Anne-Maartje studeerde piano en compositie aan het Utrechts Conservatorium. Sinds haar afstuderen in 2016 componeert ze in opdracht van diverse festivals en ensembles, waaronder festival November Music, Ragazze Quartet, Holland Opera en Podium Witteman. Daarnaast is Anne-Maartje als docent verbonden aan het Utrechts Conservatorium en geeft vanuit Stichting In de Knop compositielessen en workshops aan kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar oud.

Feest van de nieuwe muziek

Dag van de Componist is hét feest van de nieuwe muziek met meer dan 100 concerten op een dag en muziek van ruim 100 componisten door heel Nederland. Initiatiefnemer Dutch Composers Now stimuleert het aanstellen van stadscomponisten in Nederland en helpt mee aan het zichtbaar maken van hun werk. In Goes is de stadscomponist een gezamenlijk initiatief van de Gemeente Goes en Muziekschool Zeeland en de cantor van de Grote of Maria Magdalenakerk: Rutger Valentijn Mauritz.