Dansjes en regendruppels tijdens Eindeloos Eiland festival in Kortgene: 'Het oude EEF gevoel is weer terug'

Er werd weer als vanouds gedanst en gezongen bij het Eindeloos Eiland Festival in Kortgene. Voor de zevende keer werd het festival georganiseerd en dit jaar was het op een nieuwe locatie vlakbij het dorp.
Bezoekers genieten van EEF festival in Kortgene
"Het is nu op de Vliethoeve, op een prachtige locatie," zegt organisator Josje de Koning. "Dat moesten we allemaal een beetje opnieuw uitvinden, maar voor ons is het goed gelukt."
Naast veel groen is er voor elk wat wils tijdens festival EEF. Er zijn tenten waar kinderen vermaakt worden met muziek en dans en er zijn podia met verschillende soorten muziek. De bezoekers waarderen ook de nieuwe locatie. "Je zit tussen de bomen en het groen naar mooie muziek te luisteren. En we hebben mooie dansvoorstellingen gezien. Het is prachtig hier", vertelt een bezoekster.
EEF 2022
Ondanks het regenachtige weer op de laatste dag van EEF werd er genoten van de muziek © Omroep Zeeland
Vorig jaar werd het festival ook georganiseerd, maar toen waren er nog restricties vanwege corona. De organisatie genoot dit weekend dan ook van de drie feestdagen zonder beperkingen. "Het is geweldig dat het festival weer kan beginnen en dat we weer bezig zijn. Het oude EEF gevoel is weer terug, dus dat is prima", aldus de Koning.

Zonneschijn en regen

Het festival had de eerste twee dagen prachtig weer, maar op zondag ging het feestje ook gepaard met wolken en af en toe een spatje regen. Dat maakte de gezelligheid in Kortgene er niet minder op. "We zijn hier met z'n viertje en het is hartstikke leuk. Heel erg ongedwongen. Er zijn allerlei soorten publiek en dat trekt mij enorm aan", vertelt een bezoekster.
"Het is heerlijk zo lekker buiten en zeker dit jaar op een hele mooie plek. En er zijn hele intieme concerten", vertelt een andere bezoekster die vrolijk stond te dansen bij het podium. Het festival begon vrijdag en duurt nog tot zondagavond.